4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Andreea Goga: “Fiecare copil ar trebui să-și urmeze visul”

Andreea Goga, una dintre cele două eleve din Dolj care au obținut media 10 la BAC, susține că s-a pregătit constant, încă de la începutul anului, pentru examenul final.

Eleva care a făcut liceul în Colegiului Național ”Frații Buzești” din Craiova recunoaște că a făcut meditații la toate cele trei materii la care a avut examen scris: Limba și literatura română, Istorie și Economie. Aceasta a dorit să-și îmbogățească și să-și verifice astfel cunoștințele de la clasă.

Cristina Pleșoianu: Cum te-ai pregătit pentru probele scrise? La ce materii ai făcut meditații?

Andreea Goga: Pregătirea pentru examen a fost una constantă și susținută de la începutul anului, îmi place să cred că am știut să îmi dozez timpul astfel încât să nu las nimic pe ultima sută, ci să lucrez puțin și susținut în fiecare zi pentru a avea timp să asimiliez informațiile și să mi le sedimentez. Ultima săptămână a fost dedicată recapitulărilor finale, așa că presiunea nu a fost mare. Un factor decisiv a fost autodisciplina, faptul ca am reușit să prioritizez obiectivele, le-am luat pe fiecare în parte și mi-am gestionat emoțiile într-un mod constructiv. Am făcut meditații la toate materiile pentru bacalaureat: română, istorie și economie, pentru a putea să îmi îmbogățesc cunoștințele pe lângă orele de la clasă și să mă verific constant, să am un impuls ca să nu intervină în final panica sau nesiguranța.

C.P. : În materie de olimpiade şi concursuri, ce performanțe ai avut?

A.G. :Pe parcursul liceului am participat la Olimpiada Națională de Istorie alături de doamna prof. Cadea Nori, unde am obținut mențiune în clasa a XI-a și premiul I in clasa a X-a și a XII-a la nivel național.

C.P. :Ce sfaturi le dai celor care vor să obțină nota maximă la BAC?

A.G. :Nu am anumite sfaturi pentru cei care vor să obțină nota maximă, pentru că fiecare elev are stilul lui de a învăța și ritmul propriu de muncă, nu există anumite reguli tipice, dar consider că eficiența, organizarea, concentrarea și puterea de munca sunt elementele-cheie. În rest, fiecare copil ar trebui să își urmeze visul și să facă tot ce îi stă în putință să și-l atingă, fie că este în domeniul istoric, în țara sau în afara ei, miza este diferită pentru fiecare în parte.

C.P. :Ce facultate vrei să urmezi? O să rămâi în țară după facultate?

A.G. :Categoric o să rămân în țară după facultate, pentru că eu consider că aici este locul meu, aici mi-ar placea să profesez, să mă dezvolt cultural și personal, lucruri pe care le pot realiza și în România. Eu consider că se poate și aici chiar dacă poate mai greu, dar cu perseverență se poate. În 2 săptămâni voi da Admiterea la Facultatea de Drept din București.

Napoli
CSU-FCU: primul 11 al lui Nicolo Napoli!

Cel mai important meci al sezonului pentru Adrian Mititelu. Pe cine trimite în teren Nicolo Napoli Adrian Mititelu a început Read more

Radoi csu-fcu
CS Universitatea – FCU Craiova: primul 11 al lui Mirel Rădoi!

Rădoi are mari probleme de lot înainte să dea piept cu formația antrenată de Nicolo Napoli! Meciul dintre CS Universitatea Read more

C.P. :Care crezi că sunt carențele sistemului educțional din România?

A.G. :Sistemul educațional din România are deopotrivă anumite avantaje, dar și lacune, (…) din experiența personală, programa vetustă, neadaptatată la cerințele societății contemporane, mult prea multa teorie și practică mai deloc sunt principalele carențe. Manuale care nu au mai fost actualizate, ori prea stufoase, ori deficitare în exprimări și informații, o materie mult prea solicitantă, aglomerarea orelor și desele schimbări ale structurii anului școlar și ale examenelor sunt de asemenea minusuri pe care le-aș atribui unui sistem care nu știe să își atragă elevii, ci îi face să dorească să părăsească granițele țării (…), în căutarea unor sisteme care să promoveze adevaratele capacități ale elevilor, nu doar capacitatea de memorare.

În 3 minute poți să citeși și: Bac 2019! Cele mai bune 6 licee din Craiova!

S-au afișat rezultatele la BAC 2019!

Bărbatul și-a dat viața pentru sora lui!

Salvatore Ganacci a mixat manele la Neversea!

Loading RSS Feed
  • Două case au luat foc, în MehedințiDouă case au luat foc, în Mehedinți
    Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”…
  • VIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnatVIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnat
    Sâmbătă, 3 decembrie, în jurul orei 15,25, mașina Poliției locale…
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles