13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Andrei, olteanul de la Cambridge care lucrează la cel mai bun tratament pentru cancer

- Advertisement -

Pentru rezultatele de excepţie a fost distins cu „Diploma Ambasadorului“, acordată celui mai bun student român care studiază în Anglia

Tânărul oltean Andrei Mărgeloiu, din Târgu Jiu, este în anul II de doctorat la Universitatea Cambridge. Aceasta este una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ din lume. Lucrarea sa de doctorat constă în folosirea inteligenţei artificiale pentru a stabili cel mai bun tratament de combatere a cancerului.

„Doctoratul meu este în Informatică şi toată munca mea este depusă în domeniul inteligenţei artificiale. Tema la care lucrez constă în a face prognoze şi predicţii în diagnosticarea din secvenţa de ADN a pacienţilor. Eu lucrez cu paciente care suferă de cancer mamar, care este greu de detectat la un stadiu incipient. Există diferite tipuri de medicamente care se pot administra pentru a stopa avansarea cancerului. Fiecare dintre noi avem o secvenţă diferite de ADN. Această secvenţă de ADN care este particulară pentru fiecare dintre noi determină avansarea acestui cancer.

Noi încercăm să analizăm secvenţele de ADN ale pacienţilor şi să încercăm să facem o predicţie, o extrapolare a modului în care va avansa acest cancer pentru fiecare pacient, în vederea determinării unui anumit tip de tratament eficient. Ultima etapă este ca acest program să fie utilizat în studii clinice“, a explicat acesta.

Lucrarea de doctorat la care Andrei lucrează merge până acolo încât va putea să facă anumite predicţii legate de supravieţuirea pacientului. „Domeniul medical este interesant şi de impact şi prezintă o serie de probleme interesante din punct de vedere tehnic. Predicţia trebuie să fie exactă. Lucrăm cu oameni şi avem nevoie de certitudini, iar extrapolările pe care le facem că va trăi 5 sau 7 ani trebuie să fie exacte, marja de eroare să fie cât mai mică“, spune Andrei, potrivit Adevărul.

Andrei îşi dedică tot timpul studiilor doctorale deoarece Universitatea din Anglia nu le permite studenţilor care urmează doctoratul să lucreze în acelaşi timp. Acesta va finaliza studiile doctorale în anul 2024. Acesta a fost student la University College London (UCL). Olteanul a terminat facultatea de informatică cu a doua medie din Departamentul de Inginerie, iar pentru rezultatele de excepţie a fost distins cu „Diploma Ambasadorului“, acordată de Ambasada României celui mai bun student român care studiază în Anglia.

Tânărul a urmat, apoi, masteratul la Universitatea Cambridge, iar trecerea a fost destul de dificilă. „Primul impact a fost la masterat, atunci când am venit de la UCL la Universitatea Cambridge. A fost o schimbare bruscă şi dificilă. Mi s-a părut de două ori mai dificil. Este un nivel foarte ridicat. Sunt şi locuri mai puţine, universitatea are o reputaţie mai mare şi mulţi tineri doresc să aplice şi cei mai buni reuşesc să intre. Sunt locuri puţine, mulţi doresc să aplice şi este normal ca nivelul să fie unul ridicat, iar cerinţele sunt mari“, a spus doctorandul.

La finalul programului de masterat, Andrei a fost notat cu 85 de puncte, un scor care i-a permis să se înscrie şi la doctorat. „Nu mă aşteptam să finalizez masteratul cu un rezultat atât de bun, având în vedere că nota minimă pentru a mă putea înscrie la doctorat este de 75 de puncte“, spune el. Andrei Mărgeloiu este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. A fost de trei ori medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Informatică.

Acesta are o pagină web, dar și un canal de Youtube. „Am obținut un MPhil în Advanced Computer Science la Universitatea din Cambridge și o licență în Computer Science la University College London. Am fost declarat cel mai bun student din întreaga Facultate de Inginerie de la UCL, cel mai bun student român din Marea Britanie și top 3 din Europa. Îmi place să rezolv provocările tehnice din lumea reală și sunt mândru că am condus cea mai tânără echipă calificată pentru finala mondială Google HashCode. Înainte de asta, am fost programator competitiv, câștigând trei medalii de aur la olimpiade și o medalie de bronz la ACM-ICPC NW-Europe.

Îmi place să predau și cursul meu online „Introducere în algoritmi și structuri de date în C++”. Acesta a înscris peste 80.000 de studenți. Am creat peste 40 de videoclipuri pe canalul meu de Youtube, discutând despre filozofie, productivitate, succes și viață în general. De asemenea, fac videoclipuri cu explicații.

Am făcut un stagiu la Huawei Research UK în 2021, cercetând tehnici noi de modelare generativă pentru compresia fără pierderi de date. Anterior, am petrecut două veri minunate în San Francisco, făcând stagii la una dintre cele mai importante companii de analiză a datelor din lume, Quantcast”, scrie acesta pe pagina sa, andrei.ai.

O tânără a murit după ce a luat pastile ilegale pentru slăbire

Oltean amendat pentru că-și ținea struțul în casă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles