fbpx
-1.2 C
Craiova
joi, ianuarie 28, 2021

Anișoara Stănculescu: „Voi iniția un pachet de legi privind încurajarea familiei și a natalității în România”

- Advertisement -
- Advertisement -

Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Ca parlamentar voi rămâne același om deschis pentru toți cei aflați cu adevărat în nevoie.Voi avea posibilitatea să inițiez legi prin care să rezolvăm atâtea probleme sociale care nu și-au găsit soluționarea în acești ani. Și altele care inevitabil au apărut odată cu această pandemie ce ne-a dat viețile peste cap.

Între preocuparile mele de ordin legislativ pe această zonă a protecției sociale voi acorda o atenție sporită sprijinului pentru familiile monoparentale si soluțiilor pentru depășirea crizei demografice în care România se cufundă, an după an.

Sprijin pentru familiile cu un singur părinte

Sunt peste 100. 000 de copii români care trăiesc în familii cu un singur părinte, din diverse motive. Va trebui să găsim soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în aceste familii. E nevoie de simplificarea legislației aplicabile familiilor monoparentale pentru anumite acțiuni care necesită acordul ambilor părinți.Pentru a nu mai pune inutil oamenii pe drumuri, pentru a nu mai crea dificultăți suplimentare. Voi iniția o lege prin care să fie acordate anual 5 zile libere suplimentare pentru părintii care își cresc singuri copiii.
Ma gândesc deasemenea la soluții pentru decontarea de servicii medicale psihologice gratuite pentru copiii ai căror părinţi au trecut printr-o procedură de divorţ.

Cel mai important lucru însă va fi să luăm acele măsuri economice drepte prin care să întregim familiile în care unul dintre părinți (sau ambii) lucrează în străinătate.

Nu în ultimul rând voi acționa pentru deblocarea Legii adopţiei care stagnează de atâta vreme în Parlamentul României și care ar ajuta la consolidarea multor familiii din România.

Nu trebuie să așteptăm să ne stingem ca neam!

Scăderea natalității a cunoscut în 2020 cea mai ridicată rată din ultimii 7 ani de zile.Se nasc tot mai puțini copii de români, în vreme ce batrânii noștri, tot mai mulți se sting. Femeile fac tot mai târziu copii.Totul se învârte în jurul carierei profesionale, a jobului și a banilor obținuți de pe urma lui.

Unele firme contribuie chiar ele la consolidarea unei astfel de atitudini atunci când chestionează angajatul cu privire la intenția de a avea copii într-un anume interval de timp, condiționând cumva ocuparea postului de răspunsul dat. Companiile ar trebui să înțeleaga primele că un angajat/angajată cu randament este acela/aceea care e fericit în viața personală.

Cred că va trebui să gândim repede legi sănătoase și măsuri financiare și economice solide pentru a reuși să inversăm trendul în materie demografică. Altfel, la orizontul lui 2030 vom mai fi vreo 9-10 milioane de români pe aici!În cel mai bun caz!
Vreau să construiesc împreună cu toți colegii parlamentari din PMP un Pachet legislativ privind incurajarea familiei și natalității în România.Legi care chiar vor produce efectele așteptate privind regenerarea demografică a națiunii noastre.
Pentru a avea milioane de familii de români fericite.

Comandat de PMP– Organizația Județeană DOLJ
Executat de  SC ANJA MEDIA GROUP SRL
COD AEP 11200012

Share and Enjoy !

0Shares
0


0

The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,311FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
0Shares
0