fbpx

ANM anunţă vreme rece, chiar ninsoare în unele zone

În noaptea aceasta ANM (Agentia Natională de Meteorologie) avertizează că temperaturile vor scădea drastic în majoritatea zonelor, fiind vorba de ninsoare în unele cazuri.

Potrivit ANM vom avea parte de averse pe arii extinse, iar mai târziu se vor restrânge către sud şi sud-vest.

Precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare în zonele montane şi în jumãtatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania, în timp ce în Banat, Crişana şi Maramureş vor predomina ploile. În restul teritoriului vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare, dupã orele prânzului în sudul Moldovei, spre searã în Dobrogea şi Muntenia, iar noaptea şi în Oltenia.

În masivele sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15 l/mp, astfel încât stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta local intensificãri, cu rafale în medie de 50…60 km/h şi izolat peste 60…65 km/h în regiunile vestice şi sud-estice, iar la munte, în special pe creste, va fi tare, cu viteze peste 90…100 km/h viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii.

Temperaturile maxime se vor situa, în mare parte, între 0 şi 9 grade. Noaptea va fi ger în nord, nord-vest şi centru şi izolat în rest, iar minimele termice se vor încadra între -15 şi -3 grade.

Citeşte şi: Mangia: „Primul gând era locul 3. Acum vom lupta să ajungem mai sus”

Devis Mangia: „Nu cred că voi fi demis”

Familia marelui star Michael Jackson dă în judecată HBO

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0