fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Pe cine vrei la vară pe banca Universității Craiova!

După un sezon ce pare ratat, conducătorul clubului din Bănie trebuie să regândească strategia pentru a menține vie speranța la trofee. E vital un nume important pe bancă, menit să le redea încrederea fanilor.

Corneliu Papură a primit de la Mihai Rotaru șansa să antreneze echipa, dar misiunea sa pare imposibilă. Aceea a unui kamikaze, având în vedere speranțele patronului: „Ne batem la locul 2. Locul 3 e minim acceptat. Dacă nu intrăm în grupele preliminare, sezonul acesta e un eșec pentru noi”. În conștiința fanilor, probabil inclusiv a noului antrenor, și-a făcut loc ideea interimatului, a unei perioade de tranzit până în vară.

Am tăiat de pe listă varianta Sorin Cârțu, care-a zis că nu va mai coborî în iarbă, și ne-au rămas 6 variante pentru banca oltenilor. Acestea sunt: Victor Piturca, Eugen Neagoe, Mirel Rădoi, Cristiano Bergodi, Emil Săndoi, Flavius Stoican. Să le luăm pe rând.

Victor Piturca este antrenorul care ar crea din nou o emulație fără precedent, așa cum s-a întâmplat și la ultimul său descălecat în Cetatea Banilor. Pentru că reprezintă garanția că Universitatea Craiova s-ar bate la trofee. Însă este cel mai greu de adus dintre toți antrenorii de mai sus. Piturca ar veni ca manager general, nu ca simplu antrenor. El nu semnează cu un club decât dacă îi sunt îndeplinite condițiile, între care, cea mai importantă e să aibă puteri depline. Este improbabil ca Mihai Rotaru să își cedeze, dintr-o dată, locul de la butoane.

Eugen Neagoe, antrenor care și-a făcut ucenicia sub comanda lui Victor Piturca, a avut rezultate remarcabile la Iași și Sepsi, iar în acest sezon a afirmat că își dorește să se bată pentru titlu cu formația din Sf. Gheorghe, acesta putând fi interpretat drept un semnal că țintește o provocare mai mare. Provocare pe care ar putea să o atingă la Craiova.

Mirel Rădoi se înscrie în tiparul antrenorului căutat de Mihai Rotaru. Exact ca Devis Mangia a reușit o performanță la naționala de tineret. Lucrând în ultima vreme la reprezentativa U21, cunoaște foarte bine baza de selecție, un atu important dat fiind că din sezonul următor va fi implementată regula cu 2 juniori în teren în Liga 1. Poate susține politica de până acum a clubului, preluată după modelul Academiei lui Hagi, conducătorul oltenilor inspirându-se de la Rege, de a crește și apoi vinde tineri jucători (cazul Screciu).

Emil Săndoi a mai antrenat Craiova în tandem cu Cârțu, apoi singur. A reușit o performanță remarcabilă, stabilind un nou record de invincibilitate în istoria clubului. Însă echipa nu era spectaculoasă, nu oferea cele trei ingrediente cerute de patron: agresivitate, viteză, fotbal ofensiv.

Cristiano Bergodi este unul din preferații lui Mihai Rotaru. Tatonări cu antrenorul italian au existat de mai multe ori. Spre exemplu, în 2015, acesta declara: „În vară, cînd am terminat contractul cu Rapid, cineva de la Craiova m-a căutat, am discutat de mai multe ori, dar discuţiile nu s-au finalizat. Craiova este o provocare pentru orice antrenor, este o echipă mare din România”.

Flavius Stoican își va încheia înțelegerea cu Poli Iași în acestră vară. Liber de contract, olteanul aprig ar putea reprezenta o variantă pentru Craiova, în momentele în care a avut liniște, puține ce-i drept, jocul moldovenilor a fost încântător.

https://www.playbuzz.com/item/80475bd4-7c35-4045-aff4-7967bade2dd1

În 3 minute poți să citești și: Rotaru ne cam insultă inteligența: cică s-a întâlnit la o cafea cu Mangia și au ajuns la reziliere!

 FOTO! Gest extrem făcut de un fan după ce Mangia a fost dat afară!

 „Gata! Acum ești antrenor tu și Becali!”

 La angajare, Papura a primit bonus eventul din 1991!

Mangia, dat afară! Cine duce Craiova în Europa!

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles