25.6 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Anunț de la NASA! Un asteroid „potențial periculos” se apropie de pământ

Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, sâmbătă, la o distanţă de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spaţiale „potenţial periculoase”.


Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7), cu dimensiuni cuprinse între 290 de metri şi 650 de metri, va avea o viteză de 23.000 de kilometri pe oră când va trece cel mai aproape de Terra.

Asteroidul 467317 (2000 QW7, inclus de NASA în categoria „potenţial periculos”, orbitează Pământul şi Soarele. Obiectele din această categorie nu se intersectează în mod normal cu orbita Pământului, dar, din când în când, se apropie mult de planeta noastră, potrivit ibtimes.com, citat de digi24.ro

Specialiştii spun că acesta va trece pe lângă Terra la o distanţă suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluşi anumiţi factori care îi pot modifica traiectoria.

Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, sâmbătă, la o distanţă de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spaţiale „potenţial periculoase”, potrivit ibtimes.com.

În 3 minute poți să vezi și: Scad ratele bancare

A ajuns la spital din cauza unui șofer obosit

Umilinţa vieţii, trăită de un părinte, în timpul unei vizite la Castelul Corvinilor

Gest incredibil făcut de o învățătoare! A atacat, cu spray lacrimogen, doi copii

Dăncilă a dat liber la impozitarea pensiilor speciale

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles