Anunțul ministrului Ciamba pentru românii din Marea Britanie care vor statut de rezident

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba a avut o discuție luni cu ministrul de stat britanic pentru Europa și pentru Americi, Christopher Pincher în care s-a pus problema situaţiei comunităţii române în Regatul Unit.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE, ministrul Pincher „a reconfirmat că drepturile cetăţenilor români vor fi respectate, inclusiv în contextul materializării scenariului unui Brexit fără acord”.


Astfel, pentru a beneficia în continuare de drepturile de care beneficiază în prezent, este necesar ca toţi cetăţenii români care locuiesc în Marea Britanie să se înregistreze şi să obţină aşa numitul statut special – „settled/pre-settled status”, de preferinţă cât mai curând posibil şi cel târziu până la 31 decembrie 2020. Până acum s-au înregistrat peste 141.000 de cetăţeni români, fiind a doua cea mai numeroasă comunitate care a depus cereri pentru noul statut, informează stirileprotv.ro

După data retragerii, cetăţenii români care nu locuiesc în Marea Britanie vor putea intra în continuare fără viză în Marea Britanie, cu paşaportul sau cartea de identitate, pentru vizite scurte, de până la trei luni, arată MAE.
Ministrul delegat român a transmis omologului său că România va asigura respectarea drepturilor cetăţenilor britanici pe bază de reciprocitate şi în acord cu legislaţia naţională.


Ministerul român arată că misiunile diplomatice şi consulare ale României din Marea Britanie desfăşoară în mod regulat campanii de informare, atât în mediul online, cât şi în diferite oraşe britanice pentru cetăţenii români aflaţi în Regat. Pagina de internet a Ambasadei României la Londra (londra.mae.ro) oferă informaţii detaliate şi actualizate cu privire la procedurile necesare.


În 3 minute poți să vezi și: Victor Pițurcă transferă încă un atacant de națională!

Piți și-a impus metodele spartane: „Am avut și trei antrenamente pe zi!”

Mitriță are America la picioare! Numărul unu în Conferința de Est!

Olguța Vasilescu candidează la Primăria Craiova!

FOTO! Fiul lui Gino Iorgulescu a provocat un accident teribil! Un bărbat de 24 de ani a murit!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0