În apărarea oltenilor de la CSU se vorbește în croată

Formația craioveană de primă ligă are în proiect noi mutări pe piața transferurilor în finalul perioadei de mercato, pentru a acoperi golul lăsat de dezertarea lui Barthe la ȚSKA Sofia.

 

CSU Craiova este aproape de a obține semnăturile jucătorilor croați Niko Datkovic și Ivan Martic, potrivit Divizia Locală.

Datkovic evoluează pe postul de fundaș central, iar ultima oară a îmbrăcat tricoul italienilor de la Spezia. HNK Rijeka și FC Lugano au mai fost borne în cariera jucătorului de 24 de ani.

Martic este fundaș dreapta și a fost campion și câștigător al Cupei Croației cu NK Rijeka. Are naționalitate elvețiană, 26 de ani, a mai prestat pentru St Gallen, Spezia și Verona.

În condițiile în care cele două transferuri se vor perfecta numărul jucătorilor de origine croată din defensiva CSU ar ajunge la patru, în lot fiind Kelic și recent transferatul Spahia.

 

În anul promovării limba sârbă era la putere

 

Un contingent însemnat de jucători de altă naționalitate a mai avut CSU în sezonul 2013-2014, încă de la reunirea echipei. Atunci miza a fost pusă pe sârbi: în lot erau portarii Bojan Brac și Nemanja Latinovic, fundașul Zoran Ljubinkovic, vârful Ivan Dragicevic. Iar în pauza de iarnă s-a alăturat lotului uriașul Vukasin Tomic. Tome Kitanovski, și el jucător din spațiul ex-iugoslav, a prestat pentru echipa olteană. Beneficiind de aportul lor, formația din Craiova și-a atins atunci obiectivul, promovând din liga secundă pe prima scenă.

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *