Apelul Salvamont: „Respectaţi Făgăraşul, nu vă luaţi după orice postare cu poze frumoase!“

Salvamontiştii argeşeni au postat marţi, pe pagina de Facebook a serviciului judeţean, un apel către cei care se expun unor situaţii periculoase în Munţii Făgăraş.

Apelul vine după ce, seara trecută, au primit un apel 112 în care erau solicitaţi să intervină pentru salvarea a trei turişti epuizaţi.

“(…) Nu mai ştiau unde se află, pe poteca Moş Gore, care vine de la lacul Călţun până la tunel. Nu prea am înţeles noi cum au intrat pe punctul albastru (pe care l-au şi pierdut!) când ne-au confirmat că ştiau că trebuie să meargă pe cruce albastră, dar probabil din cauza oboselii… Chiar cu rucsacii căraţi de noi, au avut nevoie de un timp uriaş să coboare la Piscu Negru, unde ne-au aşteptat colegii sibieni întorşi de la o alta acţiune, ca să ne reîntoarcem la Cota 2000, împreună cu cei trei”, au scris salvamontiştii argeşeni pe pagina de Facebook.

Salvamontiştii le cer turiştilor să conştientizeze pericolele pe care le reprezintă muntele, mai ales cînd pregătirea fizică şi echipamentul nu sunt potrivite pentru un asemenea demers, potrivit Adevărul.

Postarea se încheie un un apel simplu: “Cu tot respectul, respectaţi Făgăraşul şi muntele în general, nu vă luaţi după orice postare cu poze frumoase de pe net! Asta pentru a ne putea zâmbi când ne întâlnim, pentru a evita situaţiile complicate şi care vă pot pune viaţa în pericol…”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0