13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

ARC e pus pe fapte mari! Ce pierzi dacă nu vii la Facultatea de Drept!

- Advertisement -

Societatea civilă din Craiova s-a remarcat prin absență! Mai e vreo speranță de salvare: răspunsurile vin de la primul curs de formare civică, organizat de ARC!

 

ONG-ul Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) e pus pe fapte mari. Vrea să trezească conștiința civică în rândul oltenilor. Și s-a pus pe treabă, prin organizarea primei ediții a Workshop-ul „Constantin Argetoianu”, pompos intitulată Implicare Civică şi Leadership. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Drept din Craiova azi, de la ora 18:00, și sâmbătă, de la ora 11:00.

 

Speakerii sunt Cristian Nicolae, George Gîrleșteanu, Mădălina Nica, Lucian Popa,  Bogdan Glăvan. Subiectele care ne-au atras pe noi: Taxe – pentru ce? și Înotând împotriva curentului: 10 motive să te întorci în România. (noi nu găsim două să rămânem, darămite 10 să revenim).

 

Programul ARC îți spune care ți-e rolul în societate!

 

Participarea la seminarii e gratuită. Dar procedura de înscriere îți taie tot elanul, e cu depunere de CV și scrisoare de intenție (ne inscriseram si remarcaram ca sunt optionale). Dacă ai suficient sânge rece și o depășești, uite cam cu ce ar trebui să te alegi: Programul ARC îşi propune să le ofere tinerilor din Craiova oportunitatea de a învăţa cum funcţionează institutiile publice, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunitatea locală. Tinerii educați de astăzi vor fi cetățenii responsabili de mâine și principalul factor de schimbare în bine a unei țări.

„Spiritul de voluntariat și implicarea activă sunt factori fundamentali în construirea unei societăți mai bune, în care deciziile importante să servească intereselor cetățenilor. Unul dintre obiectivele Acțiunii pentru Renașterea Craiovei este mobilizarea civică a tinerilor prin proiecte care să îi facă să înțeleagă cum pot aduce schimbări pozitive în comunitate.” Lucian Bernd Săuleanu, fondator ARC.

Citeste si: De vorbă, la o țigară, cu studenții craioveni: „Mi-a picat cerul în cap când am auzit-o!”

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles