fbpx

Au minţit la graniţă că vin din Germania! Bonurile fiscale şi produsele din Italia i-au dat de gol

O familie de români care a călătorit din Italia a spus la frontieră că vine din Germania. În maşina lor au fost găsite produse şi bonuri fiscale din Italia. Familia a intrat în carantină.

În cursul zilei de vineri, un echipaj mixt format din reprezentanţi ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, respectiv Jandarmi, a depistat trecând liber din zona de frontieră spre autostrada A 1 (punctul de trecere a frontierei Nădlac II) un autoturism înmatriculat în Italia.

Potrivit unui comunicat de presă, dat de autorităţile din judeţul Arad:

„Autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte şi un minor, domiciliate în judeţul Ialomiţa. Cele două persoane adulte au declarat că vin din Germania, însă, în urma verificărilor efectuate în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană şi bonuri fiscale de dată recentă având aceeaşi provenienţă. Confruntaţi cu acest aspect, ocupanţii autoturismului au recunoscut că vin din Italia – regiunea Bologna – şi că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat”.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Ulterior efectuării acestor proceduri legale, cele trei persoane au plecat spre un centru de carantină din judeţul de domiciliu, însoţite de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei.

117 dosare penale au fost întocmite până în prezent, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Prevederile Codului Penal prin care sunt înăsprite pedepsele pentru infractiuni legate de măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus au intrat deja în vigoare.

In 3 minute poți să citești și: Distanțare fizică și testare, cele două acțiuni care ne pot feri de un dezastru umanitar!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0