21.7 C
Craiova
joi, septembrie 21, 2023

Aurel Țicleanu, gata să antreneze la Craiova: „Nu pot să spun nu”

Oltenii își caută antrenor, iar Aurel Țicleanu își pregătește revenirea în Bănie!

Interimatul asigurat de cuplul Vasilică-Drăgan se încheie luni, 18 august, iar Aurel Țicleanu (64 de ani), o fostă legendă a Craiovei Maxima, ar fi dispus să vină în echipă cu licența Pro și să permită conducerii colective să ia deciziile.

Adrian Mititelu este constrâns de regulamentele competiției să numească un antrenor principal cu licență UEFA Pro

FCU Craiova s-a metamorfozat semnificativ în bine după plecarea lui Nicolae Dică. Interimanții Dan Vasilică, specialist în prepararea fizică, și Florin Drăgan, antrenor secund, au adunat șase puncte în cele mai recente două meciuri, înregistrând victorii cu scorurile de 1-0 împotriva lui Dinamo și 4-0 în fața Farului. Cu toate acestea, patronul Adrian Mititelu este constrâns de regulamentele competiției să numească un antrenor principal cu licență UEFA Pro.

Vasilică și Drăgan sunt deținători ai licenței A, iar conform regulilor stabilite de FRF, aceștia pot asigura interimatul doar pentru o perioadă de 30 de zile. Această perioadă expiră în data de 18 august. Contractul cu Nicolae Dică, care deține o licență Pro, a fost reziliat pe 19 august, imediat după înfrângerea cu scorul de 3-4 în fața Petrolului din Ploiești, în etapa a 6-a.

Dorinel Munteanu, antrenor la Craiova: „Extraordinar, bravo, felicitări”

Adrian Mititelu nu va numi un tehnician autorizat nici în această săptămână. Astfel, meciul cu Oțelul Galați, programat vineri, în Bănie, va fi pregătit tot de interimarii Vasilică-Drăgan. După ce discuțiile cu Emil Săndoi (58 de ani) au intrat în impas, în Bănie a început să prindă contur varianta Aurel Țicleanu (64 de ani), fostă glorie a Craiovei Maxima, care are licența Pro.

Aurel Țicleanu: „Nu am fost căutat, dar n-aș refuza din start discuțiile”

Țicleanu, în prezent vicepreședinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, n-ar spune nu unei reveniri pe banca FCU Craiova: „Eu am mai avut colaborare cu Adrian Mititelu, în 2010, când a rămas dator față de mine”. În urmă cu 13 ani, Mititelu l-a demis pe fostul internațional după doar 5 partide.

Cu toate astea, Țicleanu este dispus să lucreze din nou cu Mititelu, mai ales că are o relație specială cu directorul executiv, Marcel Pușcaș. 

„Nu am fost căutat, dar n-aș refuza din start discuțiile. Eu sunt antrenor de meserie. Am profil de tehnician, am licența Pro. Nu pot să spun nu. Discutăm. Omul îmi spune ce vrea, ce trebuie să fac, la ce se așteaptă. 

Dacă pot să fac, îi spun că fac, batem palma și colaborăm. Dacă îmi cere prea mult, o să-i spun: «Asta nu pot să fac, cât aș vrea eu». Am rămas în relații bune cu Adrian Mititelu„, a explicat Țicleanu, care a mai avut un scurt mandat de antrenor la FCU Craiova în 1994.

Țicleanu este susținut de bunul său prieten, Marcel Pușcaș, director executiv la FCU Craiova

Eu cu Marcel ne cunoaștem de vreo 50 de ani. Marcel este un profesionist, unul dintre cei mai buni conducători. Cei de la FCU s-au mai gândit la mine și acum vreo trei ani, să zic. O dată au venit la mine acasă, iar o dată ne-am întâlnit la Craiova. Ar fi vrut o colaborare și am vorbit cu șefii FRF, dar nu s-a legat. Toată viața mea, ca antrenor, am fost căutat când nu era nimic pe masă. La masa pusă nu m-a chemat nimeni”, a mai spus fosta glorie a Craiovei Maxima.

Țicleanu este dispus să accepte principala condiție impusă de Adrian Mititelu, ca antrenorul principal să lucreze cu cei din staff-ul actual, Dan Vasilică și Florin Drăgan. 

„În situația în care aș fi dorit cu adevărat la FCU Craiova voi discuta cu președintele FRF, Răzvan Burleanu”

„Este un staff tânăr, iar pe Drăgan l-am avut elev la Școala de Antrenori, la cursurile pentru licența A. Este unul dintre antrenorii buni care au trecut pe acolo. Fotbalul se joacă în echipă și se și conduce în echipă. 

Nu poți să te duci acolo și să spui: «Băi, din momentul ăsta toată lumea comanda la mine». Nu-i așa. Trebuie să existe unitate între conducerea administrativă, conducerea tehnică, grupul de jucători, staff-ul medical. În situația în care aș fi dorit cu adevărat la FCU Craiova voi discuta cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Deocamdată, nu pot să pun căruța înaintea cailor” – Aurel Țicleanu.

Nu vârsta definește cu adevărat capacitatea unui antrenor. Majoritatea fotbaliștilor din Liga 1 care au câteva evoluții bune se fac imediat antrenori. E o lipsă mare în clipa de față. Nu avem un profil anume. La Craiova e cu totul altfel, știți prea bine Trebuie să avem un antrenor pe bancă, dar nu trebuie să ne mai grăbim. Trecutul ne-a demonstrat că am greșit” – Adrian Mititelu Jr., administrator FCU Craiova.

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles