21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Aurică Solomon, primar refuzat la import!

Fostul edil ar ataca Primăria de pe flancul drept, dar PNL îl respinge cu codul deontologic.

 

Antonie Solomon este singurul candidat anunțat la conducerea unui oraș. Un fel de Iohannis în miniatură, dat fiind că acesta este singurul candidat anunțat la funcția de președinte al României.

 

Chiar dacă mai sunt doi ani până la alegeri, Solomon a început deja campania electorală pe facebook. Când a intrat la închisoare spunea că nu mai vrea să audă de politică, acum i se dedică din nou. El vrea să adune votanții cu nepoțelul pe genunchi, cu texte care stârnesc emoții, despre Biserică, credință.

 

Pe contul de facebook, Solomon își anunță intențiile cu subiect și predicat: „O persoana din Primaria Craiova s-a exprimat despre mine cum ca vremea mea a trecut si ca ar trebui sa nu mai agit spiritele prin oras, in privinta candidaturii mele la primarie. Ii spun ca orasul este agitat, iar eu voi incerca sa calmez spiritele, nu sa le agit, asa cum fac unii de aproape opt ani. Si la 90 de ani sunt mai bun decat ei toti la un loc! Si mai spun ca exista un fel de generozitate, cand, dintr-o pornire de bunatate si de afectiune, daruim altora tocmai acel lucru care ne este si noua trebuincios. Iar pentru a micsora suferinta altora suntem gata sa o impartasim. Altruismul este virtutea celor tari”.Și continuă: „Am primit Craiova ca pe o mostenire. Si nu mi-am permis sa o deteriorez, ci sa o las urmasilor mei imbunatatita, mai frumoasa, mai buna. Craiova nu imbatraneste niciodata. Craiovenii vor iubi intotdeauna, se vor bucura, vor suferi, vor muri, iar dupa aceea se vor naste altii, care vor iubi, se vor bucura, vor suferi si vor muri. Trecutul este una cu viitorul. Traim in spita noastra si spita noastra traieste in noi, caci noi traim mai departe in fiii nostri, precum parintii nostri au trait prin noi”. 

 

Partidul din partea căruia va candida nu se știe, dar clar va fi din dreapta eșicherului politic. „Cum să nu fie bine să vină dreapta la putere. Orice craiovean așteaptă o alternanță la conducerea orașului. Nu ați văzut că s-au speriat rău, astfel încât vor să mă blocheze cu orice preț”, ne-a spus Antonie Solomon.

 

Dacă îl ascultăm pe Nicolae Giugea, sigur nu sunt liberalii, din motive de cod deontologic: „Nu mă opun la nicio candidatură. Fiecare e liber să facă orice cu viața lui. Solomon poate să candideze și la prezidențiale, și la europarlamentare, că sunt mai devreme. Nu va candida din partea PNL, pentru că partidul nostru și-a impus un cod deontologic și nu va abdica de la el”.

 

O fereastră deschisă lasă ALDE, potrivit lui Bebe Cupă: „Nu exclud candidatura lui Solomon, din câte știu va candida. Nu știu din partea cărei formațiuni politice, dar mai sunt doi ani, vom avea până atunci europarlamentare, prezidențiale”. Nu ar fi exclus ca Solomon să candideze chiar din partea ALDE, care, având în vedere coaliția cu PSD să aibă drept scop folosirea fosului primar pentru a rupe din voturile de dreapta.

 

Despre intenția vădită a lui Solomon de a reveni în tumultul vieții politice craiovene, Sorin Manda a zis: „Nu are ce să mai caute. A avut două mandate, presărate și cu realizări, dar și cu eșecuri. În plus, are o vârstă. Consider că ar fi un pas în spate reapariția lui în peisajul politic craiovean. În plus, a candidat de la PSDR, PSD, PDL, UNPR, PPDD. Al câtelea partid ar fi?”

Sursa foto: facebook Antonie Solomon

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles