Bacalbașa recidivează: “Ești un individ obraznic, clopotarule!”

Au fost momente tensionate în Parlament, în primele zile de audieri. Spiritele s-au încins şi a plouat cu acuzaţii, ironii şi avize negative. Până acum, din şapte miniștri audiați, doar Virgil Popescu, de la economie, și Bogdan Aurescu, de la Externe, au primit undă verde.

Dacă ieri s-au făcut remarcaţi social-democraţii Eugen Teodorovici sau Niculae Bădălău, azi a venit rândul lui Nicolae Bacalbaşa. Acesta din urmă a izbucnit în timpul audierii ministrului Culturii către Iulian Bulai (USR), căruia i s-a referit cu termenul de „clopotar”, scrie adevarul.ro

Audierea ministrului propus la Cultură

Ştefan Băişanu: Să nu cumva ca oamenii care vor duce mai departe ideea de Mihai Eminescu aşa cum aţi făcut cu Irina Rimes, să fie Salam sau Copilu Minune.
Bogdan Gheorghiu: Am văzut o paralelă absolut nepotrivită a domnului Băişanu cu un artist pe care probabil dânsul îl ascultă, eu nu consum astfel de produse culturale.

Nicolae Bacalbaşa: Despre doamna Rimes nu o cunosc, dar ce ştiu foarte bine despre Brâncuşi este că a oferit atelierul său României şi ştiu că s-a tras de Coloana Infinitului cu tractorul, din fericire nu s-a recurs la soluţia explozibilului.

Iulian Bulai: Faceţi parte din partidul care a continuat să facă aceste lucruri, domnule deputat.

Nicolae Bacalbaşa: Eşti obraznic, eşti un individ obraznic, clopotarule! Că ai fost clopotar la băieţii cu epoleţi în Norvegia, nu ştiu unde băteai clopotul!

Deputatul USR Iulian Bulai cere ca parlamentarii să fie obligaţi să susţină un test psihologic înainte de a-şi ocupa funcţia, pentru a nu se mai ajunge în situaţia pe care a creat-o ieri, în comisiile de Cultură, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Înainte de asta, acesta le-a transmis liberalilor şi celor din USR, nemulţumiţi de intervenţia unui membru PSD că „existădiverse clase sociale şi fiecare se comportă după cum vine de la mă-sa!”.  

Deputatul USR Iulian Bulai cere ca parlamentarii să fie obligaţi să susţină un test psihologic înainte de a-şi ocupa funcţia, pentru a nu se mai ajunge în situaţia pe care a creat-o ieri, în comisiile de Cultură, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Senatorul PSD Niculae Bădălău, fost ministru al Energiei, a avut şi el un derapaj înainte de audierea lui Marcel Vela, propunerea pentru Ministerul de Interne. Bădălău, care în trecut şi-a jignit şi colegii din conducerea PSD, a avut un limbaj vulgar în cadrul unui dialog cu deputatul Ion Mocioalcă din Pro România. „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Îl vrei şi pe ăsta? Du-te în p..a mea şi arată-i! Du-te bă dracu, tâmpitule!”, îi spune Bădălău deputatului Pro România, chiar înainte să înceapă şedinţa Comisiilor de Apărare, potrivit unei înregistrări publicate de Epoch Times.

Bacalbașa nu este la primul derapaj de acest gen.

Pe 28 august 2019, Nicolae Bacalbașa l-a numit „untermensch” pe un coleg liberal din parlament. Termenul era folosit de naziști pentru a-i identifica pe ”suboameni”, așa cum naziștii îi considerau pe cei care nu erau arieni.

Pe 11 februarie 2019 a spus că președintele României nu este român, ci german și a condus o organizație continuatoare a unei asociații naziste din Transilvania.

Pe 22 august 2018 a făcut o paralelă între evenimentele care au avut loc în Piața Victoriei și confruntările sângeroase dintre armata israeliană și palestinienii din Fâșia Gaza, fără să specifice care au fost taberele, având în vedere că jandarmii au bătut cu bestialitate patru turiști israelieni care au avut nenorocul să intre în raza de acțiune a lor când se deplasau cu un taxi pe strada Banu Manta.

Pe 10 mai 2017 a făcut semne obscene în parlament și a insultat-o pe Raluca Turcan, la acea vreme președinte interimar al PNL, pentru intenția PNL de a ataca la CCR modificarea, de către PSD, a regulamentului Camerei care ar permite Parlamentului să facă anchete în paralel cu cele ale procurorilor. În ținta sa a intrat și Corneliu Bichineț (PMP), care i-a ținut isonul, gratulându-se reciproc cu vulgarități.

În 3 minute poți să citești și: Universitatea Craiova a transferat un fundaș central!

Papură primește întăriri: Revenire surprinzătoare în Bănie!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0