26.2 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Bădiță umblă în trecutul lui Pițurcă: „Acel 5-4 a fost blat!”

Memorii acre din fotbalul comunist: Piți a făcut un hat-trick la Craiova, dar Hagi a dat 6 în alt blat și a ieșit el golgheter!

Pavel Badea, fostul mijlocaș ofensiv al Universității Craiova, a recunoscut faptul că a evoluat în mai multe partide aranjate. Acesta a povestit despre un meci cu Steaua, din 1986, câștigat de olteni cu scorul de 5-4, decisiv în lupta pentru titlul de golgheter între Victor Pițurcă și Gheorghe Hagi

Am jucat în mai multe meciuri aranjate. Am jucat cu Steaua, celebrul 5-4 cu 4 goluri Pițurcă (n.r. – Pițurcă a dat doar 3 goluri). Eram prea tânăr ca să pot influența în vreun fel. Era și jenant, dar și amuzant. Aveam 18-19 ani atunci. Nu venea nimeni în față să spună. Era un fel de înțelegere tacită. Alt joc nu-mi amintesc, dar au existat în perioada lui Ceaușescu jocuri când s-a întâmplat ca unul dintre colegi să facă aranjamente, nu toți. Jucam cu FC Olt. În general, cei din Olt erau mult mai avantajați decât noi, pentru că aveau benzină, produse. Unii dintre jucătorii din Generația de Aur erau în bune relații cu cei care aveau cheițele pentru acces la acele avantaje. Noi, care eram mai mici, n-aveam habar. Acele aranjamente se făceau dincolo de noi. Le făceau jucătorii mai importanți, cu greutate, care aveau posibilitatea să greșească o dată, dar decisiv. Ăsta era tipul de aranjamente care se făceau. Chiar dacă bănuiai, nu aveai siguranța că așa e”, a povestit Badea, pentru gsp.ro.

Chiar dacă marcase 3 goluri cu Craiova, Victor Pițurcă nu a ieșit atunci golgheter, fiind devansat de Hagi după ce acesta a marcat 6 goluri într-un Sportul – FC Olt 7-5.

Robert Popa, după încă un meci senzațional: „Eu mi-am făcut treaba, am apărat”

Nicolo Napoli: „Un egal cu FCSB e un rezultat bun”

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles