Bani în plus pentru români! Crește indemnizaţia de creştere a copilului

O nouă iniţiativă legislativă prevede creşterea indemnizaţiei de creştere a copilului. Astfel, dacă iniţiativa va fi votată pozitiv de Camera Deputaţilor, limita maximă va fi eliminată iar modalitatea de calculare va fi schimbată.

Această măsură face obiectul unui proiect de lege care, după ce a trecut de Senat, a primit raport de adoptare la Camera Deputaţilor. Plafonarea la 8.500 de lei a fost introdusă în cea de-a două jumătate a anului 2017, măsura fiind justificată de către guvernanţi prin utilizarea mai eficientă a resurselor bugetare, scrie a1.ro

De asemenea, proiectul de act normaltiv prevede şi schimbarea modalităţii de calcurare a acestei indemnizaţii – cuantumul minim al indemnizaţiei nu va mai fi calculat în funcţie de valoarea indicatorului de referinţă (ISR), ci în funcţie de valoarea salariului minim brut pe ţară.

În prezent, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 stabileşte că valoarea indemnizaţiei „reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 8.500 lei”, precizează cei de la bugetul.ro.Iniţiatorii proiectului legislativ se aşteaptă ca natalitatea să crească întrucât noile măsuri, dacă vor fi adoptate, încurajează întemeierea unei familii în care se regăsesc şi copii.

În 3 minute poți să vezi și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion!

Cine a tăiat cauciucurile celor 25 de mașini din Brazda lui Novac!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0