fbpx

Avem cifrele exacte! Câți bani a înghițit stadionul Oblemenco!

Cea mai mare investiție a ultimilor ani în Craiova este momentan pe minus. Primăria susține că va găsi leac și va aduce stadionul Oblemenco pe plus.

 

55 de milioane de euro s-au pompat în stadionul Oblemenco, aceasta fiind cea mai mare investiție din Craiova din 89 încoace. Orice investiție trebuie să aducă profit. Momentan, stadionul din Bănie e pe minus cu vreo 200.000 de euro!

 

Cum primarul a evitat răspunsuri privitoare la raportul de venituri și cheltuieli în conferințele de presă, am făcut cerere pe baza legii liberului acces la informații publice pentru a afla detaliile financiare referitoare la stadion. Primirăm răspunsul azi, iar cifrele furnizate la virgulă se întind pe perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018.

 

Venituri: 628.653,61 lei (medie lunară 89.807,66 lei)

 

Încasările stadionului provin din două activități: evenimente sportive și „tur stadion, grupuri de minim 10 persoane”. Nu știm exact cine a făcut tururi de stadion și la ce casierie a plătit. În schimb, știm de unde a venit grosul banilor: U Craiova 1948 CS folosește stadionul în schimbul a 10% din cuantumul biletelor și abonamentelor vândute. A contribuit și FRF prin oraganizarea amicalului România – Suedia și a Supercupei României, virând în contul Primăriei 74.200 lei (37.100 pe meci).

 

Cheltuieli: 1.513.327 lei (medie lunară 233.503,67 lei)

 

De la darea în folosință a stadionului până la 31 iulie 2018 s-au băgat în el peste 1.5 milioane de lei. Unde s-au dus banii? Cheltuielile efectuate au fost și sunt cele generate de asigurarea  funcționării și întreţinerea / exploatarea bunului (în perioada de garanţie) la standardele impuse de clasa  obiectivului/nivelul pentru care a fost proiectat și se referă la: utilități-energie electrică, agent termic, apă precum și la servicii cu personal autorizat conform prescripțiilor tehnice, e răspunsul autorității locale.

Total cheltuieli pentru Stadion achitate de Primăria Craiova, aferente salariilor, contribuțiilor și utilităților, în perioada ianuarie – iulie 2018, se ridică la 1.513.327 lei, incluzând în această sumă și plata facturilor aferente cheltuielilor pentru stadion de la sfârșitul anului 2017, indică Primăria.

 

Raport venituri – cheltuieli pentru stadionul Oblemenco!

 

Dă cu minus momentan. Pentru că, în 7 luni, încasările cu utilizarea stadionului au fost peste veniturile realizate din folosința lui. Cu 884.675 lei, adică aproape 200.000 euro.

 

De unde se recuperează pierderile!

 

În răspunsul pe care ni l-a trimis, Primăria Craiova ne indică și de unde intenționează să echilibreze acest raport. Pe scurt: din folosirea hotelului, a sălii de conferință și restaurantului, precum și din strategia de promovare a stadionului.

Pe lung: „Punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului Local privind închirierea tuturor spațiilor din incinta Complexului – hotel, sală de conferințe, restaurant etc., dar și strategia de promovare a obiectivului în vederea atragerii de organizatori de evenimente care este în curs de finalizare va conduce la creșterea substanțială a veniturilor și, automat, la scăderea cheltuielilor. În acest sens, menționăm că, în această perioadă, personalul responsabil din cadrul Complexului Stadion este în proces de documentare vizavi de modul în care pot fi organizate evenimente pe un obiectiv de anvergura stadionului din Craiova și care sunt măsurile necesare pentru a nu afecta gazonul / suprafața de joc de la evenimentele fotbalistice”.

Te poate interesa si: Rețetă financiară perfectă pentru Universitatea Craiova în sezonul 2017/2018!

Dar si: Ia-ți bilet și hai la concert. Metallica vine la București!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0