-2.8 C
Craiova
miercuri, ianuarie 19, 2022

Pedeapsă extrem de mică pentru un bărbat care șantaja femeile și minorele cu poze indecente!

Șantaj. România, raiul psihopaților! Ce sentință a primit escrocul de la magistrați

Șantaj! Criza financiară datorată pandemiei de Covid-19 se resimte chiar și în rândul escrocilor care șantajează femeile și minorele cu poze indecente. Acesta este și cazul unui puști de 20 de ani care a amenințat o doamnă de peste 40 de ani și o adolescentă de numai 14 ani cu imagini necorespunzătoare publicării în spaţiul virtual. Acesta a primit o pedeapsă modică din partea judecătorilor, iar condamnarea nu este definitivă.

Abia trecut cu vârsta pubertății, tânărul de 20 de ani din comuna Păstrăveni, a fost condamnat a doua oară pentru şantaj, magistraţii de la Judecătoria Târgu Neamţ pronunţând, la finalul lunii trecute, o sentinţă modică. Victimă a fost o adolescentă de 14 ani. Numai că, inculpatul nu era la prima abatere de acest gen. Mai avea la activ o faptă similară, persoana escrocată fiind o femeie de 41 de ani, iar pedeapsa aplicată la Judecătoria Piatra Neamţ, în martie 2021, a fost de 1 an şi 9 luni, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, notează Adevărul.

În dosarul de la instanţa din Târgu Neamţ, șantajistul a primit un an şi 6 luni de detenţie. Şi aceasta a fost fără privare de libertate, pedeapsa a fost contopită cu cea din prima speţă şi a rezultat o sancţiune de 2 ani şi 3 luni cu suspendare şi o amendă penală de 2.000 de lei. Instanţa a revocat controlul judiciar, dar i-a impus inculpatului anumite obligaţii, iar în cazul în care nu le respectă, poate ajunge după gratii.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată. Cazul este unul tipic de escroc sentimental cunoscut pe reţelele de socializare, probabil că victima matură nici nu ştia că este mult mai mic de vârstă ca ea, care după ce a convins-o să îi trimită fotografii în ipostaze intime, pentru a „consolida“ idila începută pe internet, şi-a arătat adevăratele intenţii. De cum a intrat în posesia pozelor, tânărul i-a cerut diverse sume de bani.

Ameninţările că fotografiile vor fipublicate în spaţiul virtual au avut efect, astfel că victima a plătit. „Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, în perioada iunie – decembrie 2020, un tânăr ar fi determinat femeia în cauză să îi trimită, prin intermediul unei reţele de socializare, imagini foto compromiţătoare cu aceasta“, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Infracţiunea a intrat în atenţia anchetatorilor pe 8 decembrie 2020, când cadrele de la Secţiei de Poliţie Borleşti au fost sesizate de victimă că este şantajată de o altă persoană, remiţându-i 1.800 de lei, pentru ca respectivele imagini să nu fie publicate. Plângerea a fost depusă după ce escrocul a mai pretins 1.200 de lei. În aceeaşi zi au fost puse la cap detaliile unui flagrant, cele două părţi întâlnindu-se la locul convenit, potrivit sursei citate.

Autorul a fost lăsat să plece, fiind oprit la scurt timp în trafic, descoperindu-se asupra lui suma de bani dată de persoana vătămată. Nu a putut să nege infracţiunea, deoarece bancnotele fuseseră inscripţionate cu o substanţă fluorescentă, pe ele fiind scris cuvântul „Şantaj“. După flagrant, tânărul a fost arestat preventiv, ulterior măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu.

În ceea ce o priveşte pe adolescenta şantajată, faptele au ieşit la iveală în septembrie 2020. Conform actelor de urmărire penală, inculpatul i-ar fi cerut adolescentei 1.000 de lei, pentru a nu publica fotografii compromiţătoare. Ancheta a demarat după ce poliţiştii au fost sesizaţi de părinţii victimei. S-a stabilit că, pe 6 septembrie 2020, în urma unor conversaţii telefonice, minora s-a întâlnit cu Bârgău, cu scopul de a se cunoaşte.

„Anterior întâlnirii, minora i-ar fi trimis două fotografii , iar pe 6 septembrie, cât şi în data de 7 septembrie, tânărul ar fi ameninţat-o cu postarea fotografiilor pe o reţea de socializare, dacă nu primeşte în schimb suma de 1.000 de lei“, comunica Poliţiei Neamţ.

Zeci de elevi au fost depistați pozitiv cu Covid-19, în urma testelor de salivă

Cruzime fără margini, în Gorj! Și-a bătut și sechestrat propria mamă

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles