Biciclete gratuite pentru copiii din Bistreț

30 de copii din localitatea Bistreț au primit azi biciclete gratuite! Copiii au luat parte la un program de informare și educație ecologică!

Copiii din localitatea Bistreț care au luat parte la un program de informare și educație ecologică au primit astăzi 30 de biciclete dar și diplome și ecusoane cu titulatura de „mic ecologist voluntar“. Această inițiativă a avut loc în cadrul proiectului „Bicicleta Verde Junior“  la festivitatea de premiere de astăzi.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, prezent la activitate

Activitatea a fost derulată de Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj, și finanțat de CEZ România cu 5.000 de euro, prin concursul de proiecte „Generatorii de bine“. 

De altfel, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a fost prezent astăzi la Bistreț unde a luat parte la această activitate. Trebuie evidențiat faptul că acest centru gestionează siturile Natura 2000 și ariile naturale incluse în Coridorul Jiului, o zonă care măsoară peste 70.000 de hectare. Este o bogăție naturală care înseamnă foarte mult pentru județul nostru și care trebuie protejată, pentru că este important să trăim într-un mediu sănătos, a spus Ion Prioteasa.

Copiii din Bistreț care au luat parte la acest program și sunt înscriși în proiect, vor deveni voluntari care vor învăța cum să protejeze mediul înconjurător. Ei vor învăța cum să protejeze mediul, respectiv flora și fauna din acest areal bogat, și vor putea să transmită mai departe informațiile dobândite, a adăugat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Militari americani arestați de polițiștii craioveni https://bit.ly/2uIjnGl

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *