Dotarea stațiilor de autobuz cu bilete contra a 20 de genuflexiuni este vazută ca o măsură de supunere în masă a cetățenilor!
Teoria conspirației ne înconjoară, dovadă stă și faptul că unii dintre noi cred că dacă faci 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel și primești un bilet gratis este o umilire și o supunere: ,,La Cluj se ia un bilet de autobuz la 20 de genuflexiuni. Unii admiră, alții privesc indiferent, alții se amuză. Pe mine mă sperie, așa cum mă sperie toate inițiativele astea publice de…dresaj. Nu știu cât e biletul în Cluj. 1,50 lei? Ca să faci o economie de nimic, te umilești public, renunți la un dram de decență socială. A te umili devine cool. La fel și cu inutila termometrizare. E un gest flagrant inutil care nu ajută cu nimic la combaterea acestei viroze amărâte. Dar care are un rol explicit dresant. Îți pleci capul în fața unei autorități ilegitime (paznicul cu termometru), accepți tacit o nouă măsură de supraveghere și control care nu are nicio justificare științifică sau practică. Dar înveți să te supui. Ba chiar pare cool”, scrie consultantul politic Bogdan Alexandru Duca pe Facebook.
Clujenii pot să obţină timp de 2 săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos şi gratuit: făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul se numeşte simbolic „biletul de sănătate” şi va fi valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului, zona urbană.
Staţia sportivă inteligentă a fost amplasată în staţia de autobuz Memorandumului Sud şi va funcţiona timp de 2 săptămâni. Clujenii pot obţine Biletul de Sănătate zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00. Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în faţa unui roboţel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant şi număra repetările. Sports Festival susţine contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie, notează adevărul.ro.
Campania de sănătate iniţiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mişcarea şi de a promova un stil de viaţă sănătos. Proiectul Biletul de Sănătate creează o legătură directă între activitatea fizică şi beneficiul câştigat, oamenii primind imediat o recompensă. Mişcarea aleasă este una de bază, uşor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exerciţiu.
Iniţiatorul proiectului, SPORTS FESTIVAL, este unul din marii jucători din industria de evenimente care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei. Având peste 100.000 de participanţi în ediţia din 2019 şi printre invitaţi campioni renumiţi din ţară şi din străinătate, Sports Festival organizează pe parcursul anului mai multe acţiuni în concordanţă cu misiunea cu care a pornit la drum.
„Toate acţiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenţie şi un loc central în vieţile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenţiei şi educaţiei, publicul poate fi direcţionat către comportamente sănătoase pe termen lung”, spune Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.
Gicule, scuză-ne! Am jucat în numele lui Balaci!
Cadavre disecate online de studenții craioveni!
Câți bani vei avea în viață, în funcție de zodie!
Fată bătută pe stradă pentru că nu purta pantaloni!