Vizita pompierilor în bisericile din Dolj

Zilele acestea, reprezentanții ISU au realizat controale în mai multe biserici doljene, cu scopul de a preveni posibilele incendii, ce pot avea loc în perioada sărbătorilor pascale.

Pompierii au reușit să verifice 54 de biserici, unde au găsit 14 nereguli, dintre care, două, au fost rezolvate cu 12 sancțiuni contravenționale.

De asemenea a fost instruit personalul din cadrul lăcașelor de cult privind respectarea regulilor și măsurilor specfice de apărare împotriva incendiilor pe perioada de desfășurare a Sărbătorilor Pascale. Activitatea de prevenire a situațiilor de urgență va continua și în perioada imediat următoare. Astfel, în perioada 25 – 27.04.2019 se vor efectua recunoașteri în raioanele tuturor subunităților de intervenție ale inspectoratului, la bisericile/mănăstirile unde se preconizează a se înregistra afluență mare de public. Pe timpul recunoașterilor se vor urmări următoarele aspecte: asigurarea căilor de acces și evacuare; asigurarea mijloacelor de primă intervenție în caz de incendiu; verificarea instalațiilor utilitare (electrice, gaze, încălzire etc.) aferente obiectivelor respective“, a explicat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj.

ISU Dolj a hotărât să înființeze ,preventiv, puncte temporare de lucru în anumite zone din Craiova și Dolj. Un punct temporar va fi Catedrala Sf Dumitru, unde se va găşi o autospecială de stingere a incendiilor şi cinci subofiţeri operativi, iar la Mănăstirea Maglavit, Detașamentul de Pompieri Calafat va constitui un alt punct de lucru. Totodată, fiecare subunitate de intervenție va avea constituită câte o patrulă de pompieri. Detașamentul 2 de Pompieri Craiova va executa activitatea de patrulare și la Mănăstirea Cârcea.

În 3 minute poți să citești și: Loteria Română oferă cadouri de Paște

 Ce țară a micșorat considerabil ajutorul social pentru străini

 Patimile mieilor urcați de olteni în autobuze!

Cum i-a achitat banca datoria de aproape 45.000 de euro


Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *