fbpx

VIDEO! Sex Work Call a organizat protestul Black Lives Matter în România!

Mișcarea BLM pornită în America după uciderea lui George Floyd a ajuns și în România. Un ONG pentru protecția lucrătorilor sexuali a organizat o acțiune de protest.

Protest #BlackLivesMatter București, iată mesajul transmis de organizatori:


„Black Lives Matter
Intervenție de solidaritate anti-rasistă
Stop abuzurilor, stop rasismului, stop fascismului!
Ne exprimăm solidaritatea cu mișcarea Black Lives Matter și condamnăm violența poliției împotriva persoanelor de culoare!
Poliția ucide și brutalizează, iar noi nu mai putem rămâne pasivi în față rasismului și a discriminării! STOP abuzurilor de putere!
Onorăm memoria celor uciși de Poliție și tragem un semnal de alarmă: această violență trebuie să se oprească acum! George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery în Statele Unite, Pedro Mățos Pinto în Brazilia sau Manuel Fernandez în Spania sunt doar câteva dintre numele celor care au fost uciși recent din motive bazate pe ura rasială. Culoarea pielii nu este o crimă! În timpul pandemiei Covid-19 abuzurile împotriva comunităților de culoare au crescut sub justificarea restricțiilor de izolare, dar nu există nicio justificare pentru crimă! Condamnăm supremația albă în toate formele sale: rasismul sistemic, crimele și violența poliției, patriarhatul, colorismul, capitalismul, clasismul, ura împotriva femeilor, persoanelor transgen și a lucratoarelor sexuale!
Pentru afro-americani, șansele de a fi uciși de poliție sunt de 2.5 ori mai mari decât pentru persoanele albe. Atragem atenția și asupra rasismului din România: persoanele de culoare sunt hărțuite pe stradă, poliția și jandarmeria au comis nenumărate acte de brutalitate împotriva romilor: în ultimii ani, 7 romi au fost omorâți de către poliție iar alți 187 au fost bătuți și torturați! În ultimele săptămâni, poliția a intrat cu forță în comunități de romi ca Bolintin Vale, Săcele, Rahova și au bătut inclusiv copii și femei. În toată Europa, rasismul, colorismul, puterea partidelor fasciste și neo-naziste sunt în creștere și pun în pericol viețile persoanelor de culoare și ale romilor !

Să nu uităm: capitalismul global se hrănește din muncă persoanelor de culoare care au fost supuse sclaviei și colonialismului iar eliberarea societăților noastre este posibilă doar când capitalismul global va înceta să le exploateze pe toate surorile și frații noștri de culoare. Pentru o eliberare și o libertate adevărată, trebuie să demontăm toate sistemele instituționale care susțin supremația albă. Trebuie să înălțăm vocile oamenilor de culoare, vocile femeilor, vocile persoanelor transgen!
Vrem să trăim într-o lume în care persoanele de culoare nu sunt ucise de poliție și nu sunt subiectul abuzurilor poliției. Vrem să trăim într-o societate care își asumă responsabilitatea asupra secolelor de sclavie, linșărilor și a opresiunii sistemice împotriva persoanelor de culoare.
Vrem să trăim într-o lume care luptă împotriva guvernelor și a sistemelor opresive care permit ca aceste crime să se întâmple!
Vrem să trăim într-o societate care reflectă asupra rolului său în menținerea acestor sisteme de opresiune.
O societate care recunoaște că este complice acestor crime atunci când alege să nu vorbească despre ele.
O societate care se responsabilizează în a promova educația anti-rasistă în școli și în instituțiile statului pentru a opri moștenirea transgenerationala a rasismului.
Vrem să trăim într-o societate care acționează, și nu stă deoparte când astfel de lucruri se întâmplă!
Doar în condițile acestea putem fi cu adevărat liberi și libere.
Suntem solidare și solidari cu comunitatea afro-americana! Luptele noastre comune împotriva supremației albe sunt legate, însă alianța noastră cu BLACK LIVES MATTER este dincolo de lupta noastră anti-rasistă!

În 3 minute poți să vezi și: Medicii craioveni dau impresia că au descoperit leacul pentru Covid 19!

L-ați văzut pe Măcărău? Oltean plecat la muncă în Germania, dispărut!

Reguli noi pentru pescari: obligatoriu cu masca pe baltă!

Odiseea angajatei Ford depistată cu Covid 19!

Exclusiv: Muncitoare de la uzina Ford, suspecta de coronavirus!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
VIDEO! Sex Work Call a organizat protestul Black Lives Matter în România!
Article Name
VIDEO! Sex Work Call a organizat protestul Black Lives Matter în România!
Description
Mișcarea BLM pornită în America după uciderea lui George Floyd a ajuns și în România. Un ONG pentru protecția lucrătorilor sexuali a organizat o acțiune de protest.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0