Bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat

Absolvenții de liceu care au dat vineri BAC-ul au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

Disperați ca odrasla lor să aibă bacalaureatul, doi părinți i-au promis copilului lor că dacă va lua examenul din cea de-a șasea încercare îi vor lua o bijuterie, un Ford Mustang, scrie Digi24.

Discuții elevi- jurnalist Digi24:

-A câta oară dai bacul?

-A șasea oară.

-Cum așa?

-N-am învățat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinții, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau.

-Ce opțiuni ai fi avut dacă ai fi continuat așa, fără bac?

-Să lucrez la firma lui tata. Dar nu vreau. E prea comod. E o firmă de geamuri termopane.


Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturității din prima au, săptămâna această, o nouă șansă să promoveze și să viseze, poate, la o facultate.

După ce, miercuri, candidații au susținut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.

Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examenul la Matematică – specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Peste 43.500 de candidați s-au înscris în această sesiune. Dintre aceștia, peste 28.700 de candidați au încercat să susțină examenul și în 2018. Alți peste 14.800 sunt din promoțiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplinește următoarele condiții: trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pe cele scrise și să obțină media 6 la testările scrise.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Până pe 7 septembrie absolvenții vor sta cu sufletul la gură, este ziua în care se vor fi afișate rezultatele finale.

În 3 minute poți să citeși și: Roșiile, bine păzite într-un hipermarket

Pițurcă și-a adus om de națională la Craiova!

Becali nu se teme de Pițurcă: „O să fie mai ușor”

Adrian Mititelu nu l-a uitat pe Victor Pițurcă!

 Victor Pițurcă, noul antrenor al Universității Craiova!

U Craiova, aproape să piardă 500.000 de euro!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *