15.6 C
Craiova
miercuri, mai 18, 2022

Brexit-ul și beneficiile sale: Welcome to Craiova, Cummins LTD!

- Advertisement -

După Ford, un nou producător de anvergură își face loc în peisajul economic al Cetății Banilor. Probabil este una dintre știrile anului pentru craioveni.

 

Când englezii au votat ruptura de UE am fost toți măcar îngrijorați, dacă nu traumatizați anticipând finalul unei ordini economice, politice etc. Însă, iată că, Brexit-ul are și efecte pozitive. Cel puțin pentru craioveni: Cummins Generator Technologies își mută fabricile din Regat în Oltenia, mai precis în Craiova.

Anunțul l-a făcut primarul Mihail Genoiu, pentru ziarul online lupamea.ro: “Am primit informații oficiale de la firma Cummins că a fost aprobată mutarea fabricilor din Marea Britanie în Craiova. Odată cu Brexit-ul, tot ce înseamnă Cummins Marea Britanie se mută în Craiova. Asta înseamnă la la Craiova lucrurile se mișcă, este interes, înseamnă că autoritățile își fac treaba și oamenii nu mai sunt speriați, nu le mai e teamă să intre pe un tărâm cu nisipuri mișcătoare, să nu știe ce se întâmplă de pe o zi pe alta”.

Divizia craioveană a gigantului britanic are 577 de angajați. Odată cu mutarea fabricii mamă în Bănie este de așteptat ca numărul acestora măcar să se dubleze.

Cummins LTD este cel mai mare constructor independent de motoare diesel.

Astfel, Ford și Cummins pot reprezenta baza de pornire a reclădirii unei platforme industriale puternice în oraș.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles