fbpx

Bucium, concert special în Craiova! „Să înțelegem sufletul neamului”

Recital deosebit în Cult Music Club. Se lasă și cu lansarea unui nou album semnat Bucium.

 

Combinație de folk, rock, progresiv și artrock vineri, de la ora 19:00, în Cult Music Club. Trupa Bucium lansează albumul Miorița. Așa că, dacă ești pasionat de genul acesta de muzică, e cea mai bună variantă în startul week-end-ului. La Cult Music Club artiștii promit muzică special și atmosferă unică! Show-urile explozive şi calitatea sunetului îţi garantează cea mai plăcută experienţă live. Prețul unui bilet e lesne: 15 lei.

 

Cum buciumul este un instrument simbol, prin intermediul căruia se transmiteau toate semnalele (de luptă, de adunare, de sărbătoare) pe vremea dacilor, atât muzica cât și versurile transmit un semnal și nevoia unei întoarceri la un spirit românesc străvechi, autentic. Nici versurile, nici ritmurile nu sunt culese din folclor, ci compoziții originale, cu gândul de a fi atribuite sound-ului arhaic românesc.

 

Concertul Bucium, o îmbinare de stiluri pentru cunoașterea sufletului neamului

 

Membrii trupei au declarat că: „Nu ne dorim o intoarcere la traditii si origini, ci doar o intelegere a lor. Daca intelegem mitologia romaneasca, ne putem intelege si sufletul neamului si ne vom aprecia un pic mai mult. Poate vom relua legatura cu natura, pentru a atinge o armone si un echilibru.”

 

Piesele se caracterizează prin dialoguri între instrumente și schimbarea frecventă a tempo-ului. Specifică Bucium este variația pasajelor – de la brutal la melodios, de la înălțător la tensionant. Muzica Bucium înglobează elemente tribale, primitive, ceea ce explică foarte bine sound-ul arhaic. Bucium îmbină influențe din zona progresiv, ambiental, folklorism (curent din muzica clasică), rock și artrock.

 

Nu rata! Vom traversa orasul Bals in 5 minute. Anuntul vine de la Guvern

Petrece o noapte cu Delia: Vino la Psihedelia! 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0