22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Bugetarii olteni nu pot merge la muncă dacă nu se imunizează!

Ce instituție publică introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid în rândul angajaților!

 

Un bărbat a murit după ce le-a făcut o glumă polițiștilor, în Vâlcea

O brichetă în formă de pistol i-a adus moartea unui bărbat! Un bărbat de 50 de ani din Curtea de Read more

VIDEO: O vâlceancă de 18 ani s-a răsturnat cu mașina

Martorii bănuiesc o tentativă de sinucidere: ,,A intrat prin gard ca prin brânză. La cum arăta după, parcă ar fi Read more

Obligativitatea vaccinării anti-Covid devine o realitate în Oltenia, mai exact în județul Vâlcea. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea impune imunizarea drept condiție de a lucra în instituție, pe motiv ca toți angajații să facă parte dintr-un colectiv sigur, unde toată lumea e vaccinată. Pe lângă adeverința de vaccinare, bugetarii pot prezenta dovada testării sau a faptului că au trecut prin boală.

Măsura ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, după cum susțin reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Prin Dispoziţia Primarului nr. 1676/01.09.2021, în contextul generat de evoluţia actuală a pandemiei de Covid-19 şi în vederea limitării răspândirii virusului, au fost stabilite mai multe reglementări ce îi vizează pe funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate al primarului (inclusiv Direcţia Poliţiei Locale, Direcţia Economico-Financiară, Direcţia de Urbanism sau Direcţia de Evidenţă a Persoanelor), precum şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, începând cu 1 octombrie, salariaţii primăriei vor avea acces în sediile administrative în care îşi desfăşoară activitatea numai în următoarele condiţii:

– sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

– deţin un document eliberat de un medic specialist din care rezultă că, din motive medicale, presoanei în cauză nu i se recomandă vaccinarea.

Măsura este motivată de necesitatea de a-i proteja de îmbolnăvirea cu Covid-19 pe cetăţenii care interacţionează zilnic cu funcţionarii Municipalităţii în rezolvarea unor aspecte administrative dintre cele mai diverse”, este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea, pe pagina de Facebook.

foto: Facebook/Primăria Râmnicu Vâlcea

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,824FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles