-0 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Bulgaria se opune desfăşurării de trupe NATOpe teritoriul său în contextul tensiunilor cu Rusia

Pregătește sau nu Moscova un atac împotriva Ucrainei!

Ștefan Ianev, ministrul bulgar al Apărării, se opune desfăşurării de trupe NATO suplimentare în Bulgaria, una dintre opţiunile discutate de alianţă în contextul escaladării tensiunilor de către Rusia la graniţa sa cu Ucraina, relatează Euractiv. El crede că o astfel de mutare ar duce la intensificarea tensiunilor.

„Actuala majorare a capacităţilor şi activităţilor Rusiei pe flancul de est al NATO reprezintă circumstanţe de care nu doar că trebuie să se ţină cont dar ele trebuie de asemenea monitorizate cu atenţie specială. Aceste procese necesită o abordare unificată din partea NATO, dar fără a duce la o escaladare inutilă a tensiunilor”, a scris acesta pe Facebook.

Ministrul bulgar al Apărării a mai precizat că nu crede că există circumstanţele necesare care să justifice decizia legată de trupele suplimentare de pe teritoriul ţării şi a subliniat că o astfel de dicizie „nu ar nu ar fi în concordanţă cu interesul naţional al Bulgariei”. NATO şi SUA au avertizat Kremlinul în luna noiembrie că o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei va duce la impunerea unor sancţiuni dure împotriva Rusiei. Moscova însă respinge acuzaţiile că pregăteşte un atac împotriva Ucrainei, afirmând că Occidentul şi Ucraina ar fi responsabile de escaladarea tensiunilor, potrivit Adevărul.

Foto: Digi24

Ce declară Ion Iliescu la 32 de ani de la Revoluție!

Soția lui Macron, replică pentru cei care au scris că ea s-ar fi născut bărbat!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles