fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Bulgaria are noi reguli! Test PCR obligatoriu pentru toată lumea

România este în zona roșie! Ce trebuie să știe persoanele care vor să călătorească

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a schimbat radical lucrurile. Românii fie ei vaccinați sau nevaccinați trebuie să prezinte obligatoriu un test PCR dacă vor să intre în Bulgaria. Persoanele care sosesc din state aflate în zona roșie (inclusiv din România) li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza prezentării documentelor de călătorie, cu îndeplinirea următoarelor condiții cumulative:

a) încadrarea într-una dintre categoriile de persoane prevăzute limitativ în ordin (spre exemplu, cetățenii statelor membre UE, ale SEE, ai Elveției și ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și membrii familiilor acestora, care sosesc dintr-un stat membru UE, al Spațiului Economic European, din Elveția sau din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord;

b) prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19 sau a unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID-19 sau a unui document similar;

c) prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.

Potrivit MAE, persoanelor care nu prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În această situație, persoana în cauză va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

În cazul minorilor cu vârsta între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă în baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În situația în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

Consiliul Județean Olt vrea să modernizeze 3 drumuri și să construiască 2 poduri!

FCU Craiova se concentrează pe campionat și lasă Cupa pentru Rotaru!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles