fbpx

Bursă doar pentru studenții care muncesc pe timpul verii

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, va propune luni, în ședința Comitetului Executiv Național, un set de măsuri economice, printre care și neacordarea de bursă studenților care nu au un job în vacanța de vară.

Măsura economică ar obliga studenții care își doresc bursă de merit, să muncească pe parcursul celor 3 luni de vacanță, chiar și part-time, pentru a primi ajutorul financiar pe care statul îl acordă acum doar pe baza rezultatelor academice foarte bune.

O altă măsură care îi vizează pe studenți este cea a limitării gratuității în cazul călătoriilor cu trenul. Astfel, studenții ar putea beneficia doar de 12 călătorii gratuite pe an.

Setul de măsuri economice va include și impozitarea pensiilor speciale. Potrivit unor surse guvernamentale, pensiile mai mari de 10 000 de lei vor fi cele supuse impozitării.

Și sporurile pentru condiţii periculoase ale funcţionarilor publici vor fi stabilite în sumă fixă. În acest fel sporurile nu vor crește odată cu salariile, care se vor mării în anii viitori datorită legii salarizării unitare.

Măsurile vor fi luate până la finalul lunii, pentru a fi adoptate odată cu rectificarea bugetară. 

În 3 minute poți să citeși și: O mamă și copilul de un an, loviți de mașină!

 Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne

Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în spate de salvamontiști

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0