fbpx

Buzatu, reactivat! Ce planuri de atac are și în cine investește la PNL Dolj

Omul de afaceri Horațiu Buzatu dezvăluie, într-un interviu la 3minute, că are un program de guvernare a Craiovei, cu sau fără USR. Despre progresiști: „Oameni noi cu metode vechi!”

– Ați revenit printre liberali pe o variantă oarecum discretă, ca membru al altei filiale decât PNL Dolj. De ce așa?

– Simplu: un președinte al altei filiale decât PNL Dolj mi-a făcut o invitație și m-a rugat să-i întăresc echipa. Cum e nevoie de toate resursele pentru a plasa PNL într-o poziție în care să asigure o guvernare liberală, am zis da, fără ezitare. Plus că indiferent de raporturile mele cu PNL de-a lungul vremii, știți bine că eu nu am părăsit o clipă liberalismul.

– Ați fost reprimit cu girul lui Ludovic Orban?

– E prea mult spus „girul”. Dar, da, președintele Orban este la curent cu asta.

– Confirmați că sunteți liderul unui grup de sprijin pentru candidatura lui Nicolae Giugea la primăria Craiovei?

– Îl susțin pe Giugea pentru că privind la competiția internă din PNL Dolj, mi se pare cel mai potrivit. Are o experiență în administrația publică atât locală, cât și centrală, la care se adaugă și perioada petrecută în Parlament. Să nu-i uităm nici latura academică, nu-i puțin lucru să fii și profesor universitar, nu? Revenind la întrebare: nu sunt liderul unui grup de sprijin, chiar dacă, trebuie să recunosc, el există! Iar liderul grupului este, cum altfel?, chiar Nicolae Giugea.

– În ce condiții îl susțineți și ce șanse are el în fața Olguței Vasilescu?

– Susținerea mea este mai degrabă necondiționată. Este un om serios și hotărât să aplice un program de guvernare locală, la care, mărturisesc, lucrăm deja. În ce privește șansele sale, întrebarea corectă ar fi ce șanse are Olguța Vasilescu dacă mai candidează o dată. Nu cred că s-a uitat cum a părăsit primăria și a fugit în Parlament pentru a-și asigura imunitatea în fața legii. Oricum, dincolo de problemele penale, d-na Vasilescu a gripat toate mecanismele administrației locale și a cheltuit bani fără nici o realizare notabilă.

– Păreți destul de convins că Olguța Vasilescu trebuie să răspundă penal. Cum vă explicați că patru instanțe de judecată au respins acuzațiile DNA și au întors dosarul fațadelor în punctul mort?

– Nu-i vorba de convingerile mele. Chiar dânsa spunea că are 40 de dosare penale. Iar în dosarul fațadelor nu s-a obținut o achitare, el a fost restituit pentru refacerea rechizitoriului invocându-se vicii de procedură.

– E mai puternic candidatul USR, oricare ar fi el?

– Vom vedea după ce USR își va și desemna un candidat, acum el nu există.

– Cu USR împreună pentru primăria Craiovei sau se poate și fără?

– E nevoie de concesii între forțele de dreapta și da, e de preferat o alianță cu USR-Plus. Dar, dacă nu se face, se poate și fără. PNL trebuie să meargă înainte, să-și susțină programele și candidații.

– Din ce postați pe Facebook, e limpede ca sunteți un opozant al liderilor PNL Dolj. Cu ce v-au greșit?

– Da, am fost un opozant al liderilor liberali de la Dolj, dar asta pentru că mulți dintre ei s-au folosit de partid ca de un instrument care să le asigure diverse foloase și onoruri. Deși este neplăcut, câțiva dintre ei au ieșit din decorul politic, pentru că împotriva lor se derulează acțiuni în instanță vizând fapte de corupție. Unii sunt condamnați. Deci, din păcate, timpul mi-a cam dat dreptate.

– Pe postacii așa-zis progresiști îi criticați și mai aspru. O veți lăsa mai moale cu ei, dacă USR îl va susține pe Giugea la primărie?

– E drept că mă mai „încontrez” și cu postacii progresiști. O fac pentru că eu nu agreez în nici un fel așa-numitul progresism, mai ales că, dacă sapi la baza acestui curent, mustește de socialism. Sigur, dacă vom câștiga împreună alegerile locale, probabil că voi deveni mai puțin interesat de dispute cu ei pe teme ideologice.

– Ce nu vă place la Barna?

– Știți cum e, unii oameni îți sunt simpatici din prima, alții dimpotrivă. Mie nu mi-a plăcut Barna niciodată. Iar felul în care s-a derulat alegerea președintelui USR, m-a convins că sloganul lor cu „oameni noi” e gol de conținut când sunt mize mari în joc. Oamenii noi au folosit metode vechi pentru funcții de conducere…

– Cu ce e mai atractiv Iohannis decât oricare alt candidat la președinție?

– Președintele are un mare merit. Într-o perioadă de bulversare a relațiilor SUA-UE, noi am reușit nu numai să păstrăm cu ambele părți legături sănătoase, dar să le și dezvoltăm. Haideți să privim la ce se întâmplă acum pe relații bilaterale între SUA-Germania, Marea Britanie-Germania sau Franț-SUA. Ei bine, Romania este ferită de aceste furtuni, iar asta datorită unor lucruri bine făcute de către președinție în cadrul politicii noastre externe. Adaug și lupta permanentă pe care Klaus Iohannis a dus-o alături de PNL pentru ca România să-și continue parcursul european.

– De regulă, oamenii de afaceri finanțează candidaturi politice pentru un ce profit economic. De ce ar face excepție Horațiu Buzatu?

– Da, unii nu pot face activități economice fără sprijin de la partid. Pe de o parte, genul acesta de a face business generează corupție și, mai devreme sau mai târziu, coruptul ajunge în fața legii, trăgând și pe alții după el. Pe de altă parte, o lucrare făcută cu sprijin ocult va fi întotdeauna de proastă calitate, pentru că în prețul lucrării trebuie inclusă și exercitarea influențelor. În ce mă privește, am făcut, fac și voi face profit fără sprijin politic. Profit poate mai mic decât generatorii de corupție, dar mă simt foarte bine așa. Dorm neîntors, nu ca ei, cu un ochi deschis.

(Dep. politic)

În 3 minute poți să vezi și: Atenție șoferi! Intră în vigoare schimbările la Codul Rutier

 Avocatul Poporului vrea radare fixe între localități

 Senatul a adoptat tacit proiectul prin care cei condamnați penal nu pot fi aleși în funcții publice

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0