16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Ca la olteni la nimeni: fără echipă de fotbal bagă încă o lopată de bani în stadion

În mai puțin de două luni, Severinul va rămâne iarăși fără fotbal. Asta nu le împiedică pe oficialitățile locului să investească în continuare în stadion.

Orașul de la malul Dunării are o politică administrativă cel puțin bizară. A ridicat sală de sport, bazin olimpic și stadion pentru nimeni. Pentru că nu are nicio echipă care să le folosească.

Iar culmea este că investițiile în domeniu continuă. Astfel, după ce au băgat peste 4 milioane de euro în renovarea stadionului Municipal, acum aproape 10 ani, autoritățile locale continuă să pompeze banii contribuabililor în același loc. Au alocat 131.000 lei pentru o izolație a tribunei oficiale împotriva ploii care macină betonul.

Și asta în condițiile în care în nici două luni nu va mai juca nimeni pe arena mehedințeană, având în vedere că CSU se relochează în Craiova.

A fost odată…

Ultima echipă locală care a evoluat pe malul Dunării a fost CS Turnu Severin. În fapt, și ea importată din Bănie. După o serie de inginerii fotbalistice și-a schimbat, rând pe rând denumirea din CFR Craiova în Gaz Metan CFR Craiova, apoi în Gaz Metan Severin, apoi în CS Turnu Severin. A promovat în prima ligă, acest fapt reprezentând o premieră pentru oraș, apoi a fost desființată.

 

Stadionul orașului pentru alții

Rând pe rând s-au perindat pe Municipalul severinean FCU Craiova, FC Pandurii si CSU Craiova, oferind orașului fotbal de înalt nivel. Cu excepția FCU, care a reapărut în peisajul fotbalistic în liga județeană, celelalte două echipe s-au întors sau sunt pe cale de a se reîntoarce la obârșie, în județele de baștină. În consecință, stadionul din Severin, în care se pompează bani, va rămâne cât de curând fără obiectul său. Pentru Digi24 Craiova, primarul Screciu a declarat: „Primăria nu are bani să facă echipă de fotbal. Nu o să fac niciodată echipă cât sunt primar pe banii primăriei. Să vină investitori”.

 

Cel mai important meci din istorie găzduit de stadionul mehedințean a fost în această vară, când CSU a întâlnit AC Milan în preliminariile Ligii Europa.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles