16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Calancea: „Pe noul stadion orice adversar va intra cu teamă” (VIDEO)

Portarul vrea să depășească în Bănie recordul stabilit în poarta celor de la Zimbru. Pentru asta e impetuos să nu ia gol cu CFR și Dinamo

Asistăm la cel mai bun start de sezon din cariera ta?

La Universitatea este, întradevăr, cel mai bun start. Nu doar pentru mine, pentru toți băieții. Ultimele patru meciuri au fost victorii la zero, este bine și pentru mine, și pentru toată echipa.

 

În cele șapte partide din campionat în care ai jucat echipa a primit doar două goluri, adică doar un gol la 405 minute. Este un record pentru tine?

Nu este un record, în 2006 sau 2007, când apăram la Zimbru Chișinău am avut zece meciuri fără gol primit. Și acum este un parcurs bun. Ultimele patru jocuri nu am luat gol, cine știe, poate egalez parcursul de la Zimbru sau reușesc să-l depășesc.

 

Puteau fi evitate și cele două goluri?

Normal, orice gol este posibil să-l parezi. Dar au fost greșeli tactice pe care le îndreptăm de la o zi la alta prin antrenamente.

 

După opt etape, echipa are cea mai bună apărare. Ce este diferit față de sezonul trecut?

Au venit jucători noi, valoroși. S-a creat o concurență pe posturi și mai aprigă. Plus acest sistem cu trei fundași, care este axat pe ideea de a nu primi gol. Iar în față, băieții continuă să creeze ocazii și să marcheze.

În ciuda prestațiilor bune nu ai fost convocat la națională. Ți s-au comunicat motivele?

La precedentele trei convocări nu am putut să mă prezint, pentru că am fost accidentat la mână și la genunchi. Poate au considerat că nu vreau să merg și de-asta nu au mai insistat acum. Dar nu așa stau lucrurile, chiar am fost accidentat. Și acum am un aparat de recuperare acasă și fac exerciții suplimentare pentru a evita orice problemă de ordin fizic.

 

Sunt patru croați în defensivă. Te-ai apucat deja să înveți croata?

Vorbesc în rusă cu ei. Croata, rusa fac parte din familia limbilor slave și se aseamănă foarte mult. În plus, limba fotbalului este universală. În scurt timp probabil vom comunica în română pe teren, întrucât clubul oferă astfel de cursuri jucătorilor străini.

 

Urmează meciurile cu CFR și Dinamo. Ți-ai propus un obiectiv personal din aceste două partide?

Obiectivul meu este identic cu al echipei: să câștigăm toate cele șase puncte. Dacă nu îți propui maximul nu ai cum să reușești. Vrem să obținem cât se poate de mult din fiecare meci.

 

Un astfel de start de sezon nu a mai avut Craiova din 73-74, sezonul în care a luat campionatul. Sunt îndreptățiți suporterii echipei să se gândească așa departe și acum?

Noi vom face tot posibilul ca să îndeplinim obiectivele puse de club. Mă bucur că prima parte din sezon a fost reușită și sperăm în continuare să facem la fel de bine cum am făcut-o până acum. Au fost aduși jucători în defensivă care sper să ne ajute să luăm cel puțin zero goluri J

 

Ați vizitat stadionul recent, cum vi s-a părut?

E ceva waw, gazonul e superb. Chiar dacă e mai mic ca Arena Națională, eu cred că va fi cel mai frumos din țară. Iar toate echipele vor veni cu teamă în Craiova, să joace împotriva noastră.

Ți-ai imaginat deja 30.000 de inimi care bat pentru voi?

Da, mi-am imaginat. Știu sentimentul acesta. Am jucat la Milano, cu 60.000 de oameni în tribune, iar la Severin cu 15.000 alături de noi.  Știm că avem suporteri înrăiți, care mănâncă fotbalul pe pâine. Suntem mândri că în acest sezon nu i-am dezamăgit, sper să nu o facem nici în viitor, iar în final să ne clasăm cât mai sus.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles