fbpx
20.2 C
Craiova
sâmbătă, mai 8, 2021

Cameră de Comerț pentru Diversitate gazuieste forumul privind ocuparea fortei de munca si antreprenoriat pentru persoanele de etnie roma

- Advertisement -
- Advertisement -

Cameră de Comerț pentru Diversitatea găzduit săptămâna trecută primul său webinar privind ocuparea forței de muncă și antreprenoriatul romilor, cu participarea Asociatie Inițiativa de Dezvoltare a Antreprenoriatului pentru Romi (REDI), Bancii Mondiale, UNICEF, Unilever, ING Bank, Dentons și Goodyear. Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a rostit discursul de început. Discuția s-a axat pe rolul cheie pe care îl joacă educația și instruirea în dezvoltarea profesională a muncitorilor de etnie romă și a abordat, de asemenea, modul în care REDI sprijină meșteșugarii romi să depășească obstacolele impuse pe piața de criza Covid prin comercializarea produselor lor prin internet folosind Revolut pentru plăți.

Acesta a fost al patrulea webinar sponsorizat de Cameră de Comerț pentru Diversitate, care vine sa completeze seria webinariilor de succes organizate în jurul celor trei piloni ai săi: femei, LGBT + și persoane cu dizabilități.

“Având cea mai mare populație de romi din lume, România poate conduce calea către incluziune. Acest segment al populației – estimat la 12% – poate fi esențial în reconstrucția economiei în următorii ani. Companiile orientate spre viitor pot beneficia foarte mult dacă își îndreaptă atenția către acest fond de talent neexploatat ”, a declarat Perry Zizzi, președintele Camerei de Comerț a României pentru Diversitate.

„Anul acesta am sărbătorit 165 de ani de la abolirea sclaviei romilor în România. Modul în care îi tratăm în continuare pe romi este un test decisiv care vorbește despre cine suntem noi ca societate și care va fi moștenirea noastră în viitor. Banca Mondială estimează costul excluziunii romilor în jurul a de 2 miliarde EUR pe an. Sta in puterea noastră să facem ca incluziunea romilor să fie nu numai ceea ce trebuie făcut din perspectiva drepturilor omului, ci și profitabilă pentru societatea românească. Companiile românești trebuie să preia conducerea, să-și deschidă porțile și să investească într-o resursă umană tânără și vibrantă ”, a declarat Petrica Dulgheru, director executiv al REDI.

Despre Cameră de Comerț pentru Diversitate

Cameră de Comerț pentru Diversitate, prima de acest gen din lume, a fost înființată în România la sfârșitul anului 2020, cu scopul principal de a promova principiile egalității, diversității și incluziunii în cadrul comunității de afaceri. Membrii fondatori ai Camerei de Comerț pentru Diversitatesunt Accenture, Dentons, ING Bank, Kaufland, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul „Orasul Meu, Culorile Mele”. Alți membri includ Accept, DIAGEO, Dow Chemicals, GKN Fokker Engineering, Camera de Comerț Olandeză-Română, Inițiativa de Dezvoltare a Antreprenorialului pentru Romi (REDI) și Visa, iar Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este membru de onoare. Aflați mai multe aici: www.rdcc.ro

The following two tabs change content below.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,174FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles