Urmăm exemplul Europei, se legalizează canabisul

Țări precum Canada și Uruguay au legalizat utilizarea de canabis atât în scop medicinal, cât și recreațional . Majoritatea statelor europene au luat în considerare posibilitatea și unele au adoptat legi mai flexibile, în special pentru canabisul medicinal.

În Canada, din toamna anului trecut este legal să cultivi, să comercializezi și să utilizezi canabis. Multe țări din Europa și-au modifiacat legislația în acest sens și au permis folosirea marijuanei pentru ameliorarea simptomelor anumitor boli și chiar în scop recreațional, cu anumite limite.

Guvernul României analizează în prezent posibilitatea legalizării canabisului în scopuri medicinale.

Potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, după o conversație cu ministrul Sănătății a aflat că există o comisie creată special pentru a analiza ce presupune legalizarea.

Am discutat și eu ieri cu dna ministru. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale”, a zis acesta.

Demnitarul a fost întrebat dacă există posibilitatea să fie legalizat și canabisul pentru recreere și a răspuns: „Dacă vreți un răspuns care cât de cât să fie în zona asta, tot timpul ne raportăm la ce este în alte state. Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm”.

Pe 14 februarie, europarlamentarii au adoptat la Strasbourg, o rezoluţie privind utilizarea canabisului în scopuri medicinale şi fac apel la statele membre ale Uniunii Europene să le permită celor bolnavi să beneficieze de aceste tipuri de medicamente.

În 3 minute poți să citești și: Prins băut la volan și împușcat de polițiștii craioveni!

Ziua Olteniei, la Teatrul Național „Marin Sorescu”!

 A ajuns la Urgențe după ce a fost bătut de nevastă

 Dăncilă le promite oltenilor drumuri noi și căi ferate!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *