fbpx
5.2 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Martori noi în cazul Caracal: “Nu e treaba mea”!

La aproape un an distanță de la întâmplările din casa groazei, un tânăr apare cu detalii noi despre șansele de supraviețuire ale Alexandrei Măceșanu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Este 24 iulie 2019 când un tânăr taximetrist se afla la ieșirea din Dobrosloveni în mașina sa Logan și o vede pe Alexandra ,,o fată pe care o știam”. Vede și că o mașină Renault gris, cu geamuri fumurii în spate, ,,am recunoscut mașina lui Gheorghe Dincă, îl știam și pe el”, face o buclă peste axul șoselei și o ia pe Alexandra. Dincă ajunge exact pe partea drumului unde rula tânărul, cu Loganul. Mașina Renault are un mic avans și Loganul îl urmează, ,,pentru că aveam o treabă în Caracal”. Nu e nimic suspect, doar o scenă obișnuită în orașul unde taximetriștii sunt la fiecare colț de stradă. Cele două mașini merg una în spatele celeilalte o bucată bună de drum. La intersecție, Dincă o ia în dreapta, spre stadion, dig și școală, iar tânărul face stânga, ,,spre oraș, acolo aveam treabă”, potrivit libertatea.ro.

Tânărul se cunoștea personal cu Dincă fiindcă făceau taximetrie la mica înțelegere cu autoritățile și cu oamenii ce aveau nevoie de transport, iar pe Alexandra a identificat-o după figură și după nume, știa și pe unde stă, pentru că fata de 16 ani ieșea des ,,la ocazie”. Taximetriști din Caracal își cunosc colegii și clienții. 

Seara Alexandra nu se întoarce acasă, iar părinții ei se sperie deoarece fata n-a plecat niciodată de acasă fără să spună cuiva. Telefonul îi este închis, iar în aceste condiții tatăl, Ion Măceșanu merge la secția de poliție din Dobrosloveni, comuna unde locuiesc. Tragic este că polițiștii nu arată prea mult interes și îl sfătuiesc pe tatăl fetei să nu facă reclamație ,,Dacă nu se întoarce, vino mâine dimineață din nou”, conform unui raport al Ministerului de Interne. MAI declară că trebuia ,,să verifice dispariția și să informeze, de urgență, ofițerul de serviciu de la poliția municipală sau orășenească”, mai ales că era vorba de un minor.

NECUNOSCUTUL CARE SE ADRESEAZĂ CU ”MAMĂ SOACRĂ”

A doua zi nu apare nicio schimbare, iar  Tudorița și Ion Măceșanu merg disperați încă o dată la postul de poliție. De data asta, poliția se duce acasă la familie, iar la 10:30, când polițiștii erau acolo, pe numărul mamei sună un bărbat. Necunoscutul se adresează cu ,,mamă soacră”, spune că fata va pleca în Anglia și că e bine. Era Dincă, cel care mersese la Craiova, lăsând-o singură în casă pe Alexandra. Părinții sunt sfătuiți să încerce mai sus, iar familia Măceșanu se îndreaptă spre poliția din Caracal și aici intervine mâna destinului care ar fi putut schimba clar șansele Alexandrei la supraviețuire.

,,AM ZIS CĂ DE CE SĂ MĂ BAG? NU E TREABA MEA”!

În drumul spre poliția din Caracal, Tudorița și Ion Măceșanu se urcă, întâmplător, exact în mașina tânărului care văzuse, cu o zi înainte, cum Dincă o luase pe Alexandra de la ocazie. Șoferul aude discuția dintre părinții îngrijorați, care nu știau ce s-a întâmplat cu Alexandra. În timpul cursei spre poliție, deși înțelege că a văzut ceva care se poate lega și poate ajuta la căutarea fetei, bărbatul de la volan nu scoate o vorbă către părinții disperați. 

Declarațiile lui apar abia mai târziu la dosar, după ce crima a ieșit la iveală și a răscolit comunitatea. Oamenii care l-au audiat l-au întrebat pe taximetrist: ,,De ce nu le-ați spus părinților că le-ați văzut fata?”. ,,Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”! Avocatul Tonel Pop a fost și el șocat când a auzit ce s-a întâmplat. Descrierea întâmplării și declarațiile martorului sunt probe la dosarul încheiat și care va ajunge în curând în instanță.

S-a pus problema ca taximetristul să mintă pentru a deveni un caz important la tragedia care a speriat România, însă investigatorii au vizionat filmările din 24 iulie și au văzut că mașina tânărului apare, într-adevăr, în spatele mașinii lui Dincă, după ce Alexandra urcase în Renault. 

Decizia procurorilor DIICOT a fost de a-l lăsa doar martor pe șoferul care i-a transportat pe părinți, după ce au verificat că nu avea nici o legătură cu Dincă. ,,Ce să pui sub acuzare? Ce punct din Codul Penal incriminează dezinteresul sau lipsa de umanitate?”, mărturisește un avocat. Procurorii DIICOT au mers însă pe varianta martorului: a știut, dar nu a vrut să se implice

Cazul Caracal ascunde multe fapte necunoscute și poate așa vor rămâne pe veci, un mister și o totală confuzie alimentată de ignoranță. Oamenii din acest oraș sunt obișnuiți cu răul de acest gen, mai ales că există foarte multe cazuri de fete dispărute doar ca dezinteresul le lasă în umbra trecutului. Cu cât societatea din acea zonă este încărcată cu astfel de tragedii, cu atât ea se degradează și devine o comunitate cu oameni reci, inumani și nepăsători chiar și la viața celor mai nevinovați dintre ei. Sunt victimele destinului, atât fetele care dispar fără urmă, cât și cei care supraviețuiesc.

În 3 minute poți să vezi și : Cele mai inteligente zodii din horoscop

Petrescu: “Cred că toată tara vede cine trebuie să câștige campionatul!”

Întăriri pentru Liga 1: Rapid are un nou acționar!

Gică Craioveanu: „Fug ca nebunul!”

500.000 de euro pentru transferul lui Damjan Djokovic!
Summary
Martori noi în cazul Caracal: "Nu e treaba mea"!
Article Name
Martori noi în cazul Caracal: "Nu e treaba mea"!
Description
La aproape un an distanță de la întâmplările din casa groazei, un tânăr apare cu detalii noi despre șansele de supraviețuire ale Alexandrei Măceșanu.
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles

Summary
Martori noi în cazul Caracal: "Nu e treaba mea"!
Article Name
Martori noi în cazul Caracal: "Nu e treaba mea"!
Description
La aproape un an distanță de la întâmplările din casa groazei, un tânăr apare cu detalii noi despre șansele de supraviețuire ale Alexandrei Măceșanu.
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo