13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Care sunt condițiile pentru Programul Rabla 2018

- Advertisement -

Românii care renunță la mașinile vechi ca să-și cumpere una nouă prin Programul Rabla, vor primi între 6.500 – 9.200 de lei

Rămâne de văzut însă dacă acest lucru se va aproba în noul Program Rabla din 2018. Regulile sunt stabilite într-un ordin dat de Ministrul Mediului anul trecut, reguli care se aplică în perioada 2017-2019. Așa că, românii mai au ceva timp de așteptat ca să poată scăpa de mașina veche pentru una nouă, și bineînțeles pentru a lua banii care le revin prin acest program.

Cum îți poți cumpăra mașina prin Programul Rabla 2018

Prima regulă ar fi cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al mașinii noi, în regim de funcționare mixt. Mai exact, nu trebuie să depășească 130 de grame de dioxid de carbon pe km. De altfel, mașinile scoase din circulație trebuie să aibă o vechime de cel puțin opt ani, adică să fi fost înmatriculate inițial in România înainte de 1 ianuarie 2011.

Proprietarul mașinii trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă datorii la bugetul local, să se înscrie la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou,
obtinând nota de înscriere, să predea autovehiculul uzat unui colector autorizat și să obțină certificatul de distrugere. De altfel, trebuie să radieze din evidența circulației autovehiculul uzat și să obțină certificatul de radiere. Trebuie să prezinte producătorului validat dovada distrugerii și a radierii mașinii. Ultimul pas este să achiziționezi autovehiculul nou de la producătorul validat.

Mai exact, tot ce ai de făcut este să te înregistrezi la un producător validat, apoi să predai mașina veche la un colector autorizat. Mașina trebuie radiată din circulație, apoi cu documentele prezentate anterior poți obține reducerea de maximum 9.200 de lei la achiziția unui autoturism nou.

 

Citește și http://bit.ly/2nsEC8a

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles