Votează cel mai frumos cartier din Craiova!

Dădurăm un tur virtual prin urbe, dar nu reușirăm să stabilim de capul nostru care-i cel mai frumos cartier din Craiova. Așa că apelarăm la ajutorul vostru!

Străbăturăm Craiova-n lung și-n lat: din Rovine în Romanești, din Lăpuș în Brestei. Aflarăm câte ceva: Craiovița e cel mai populat cartier, Catargiu cel mai întins! Dar nu puturăm decide noi care-i cel mai cel cartier din Craiova, așa că vă lăsăm pe voi!

Ne luă valul și începurăm cu perfectul simplu, că doar așa se vorbește prin orice cartier din Craiova. Hai să vă așternem aici și câte ceva despre o parte dintre cartierele craiovene, fără a influența însă votarea. Craiovița, după unii lingviști, își găsește rădăcina în sintagma „Crai de viță IO”, doar știți că toți domnitorii își începeau cuvântările cu „Io” (ex. Io, Ștefan Voievod, Domn etc). Alții zic că numele cartierului e legat invariabil de balta din zonă. Oricum, e cel mai populat, în jur de 100.000 locuitori.  

Intră în sondaj și votează cel mai frumos cartier din Craiova!

Brazda lui Novac are origini îndepărtate, de pe vremea romanilor. Brazda e de fapt un șanț imens, de 15 metri lățime și 3 adâncime, construit de Traian și desăvârșit de Constantin cel Mare pentru a ține la distanță năvălitorii de granița Imperiului Roman, care trecea, pe semne, prin partea de nord a Craiovei. Și o pată relativ neagră pentru noi, brăzdarii: primele blocuri comuniste aici s-au ridicat în Craiova, în anii 67-68. Citeste si: De câte puncte are nevoie Craiova pentru a fi matematic în play-off!

Rovine e clar de unde provine, de la arhicunoscuta bătălie din timpul lui Mircea cel Bătrân. Cică aici s-ar fi dat, dar masacrul adevărat a fost în Valea Roșie, de unde și numele. Fostul prim-ministru al României, Lascăr Catargiu dă numele celui mai întins cartier din Bănie. Dar gata, lecția de istorie s-a încheiat. Să înceapă votul!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *