16.8 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Casa Rusanescu, vechiul sediu al clubului de fotbal devine Muzeul Craiovei!

- Advertisement -

Licitația pentru studiul de fezabilitate și de expertiză pentru Casa Rusanescu se va desfășura luni. Valoarea e estimată la 100 mii lei.

 

Ce-i lipsește Craiovei! V-ați prins: Muzeul Craiovei! Dar rezolvă Primăria, care a demarat deja lucrările pentru a transforma Casa Rusanescu sau Casa Căsătoriilor, cum mai este cunoscută, în Muzeu.

 

Primăria organizează o licitație în data de 27 noiembrie pentru servicii de proiectare, studiu de fezabilitate și de expertiză, valoarea fiind estimată la aproape 100 mii de lei. În acest moment, casa de o unicitate arhitecturală este în stare avansată de degradare atât în interior cât și în exterior.

 

Casa Rusanescu se transforma în Muzeul Craiovei

 

Casa Rusanescu din Craiova este un monument istoric de arhitectură de final de secol XIX aflat în zona centrală a orașului, situat la intersecția dintre Bd. Știrbei Vodă și Calea Unirii. Casa, care a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu, este în prezent cunoscută drept Casa Căsătoriilor și găzduiește mai multe secții ale Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Craiova (Stare Civilă, Autoritate Tutelară). Casa a fost restaurată în anul 1999, prin lucrările realizate fiind refăcute finisajele interioare (picturile, stucaturile în foiță aurită, tavanele, oglinzile și luminatorul din vitraliu).

 

Înainte de a fi folosită pentru oficializarea căsătoriilor, Casa Rusănescu a fost sediu al clubului Universitatea Craiova, pe vremea lui Dinel Staicu.

 

Citeste si Ionut Stroe si Florinel Stancu au jucat fotbal pentru tara! A fost inaltator!

Sursa foto: monumenteleolteniei.ro

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles