18.7 C
Craiova
duminică, octombrie 2, 2022

Cât costă întreținerea lunară a stadionului! A răspuns primarul Craiovei!

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost predat de CNI către Primăria Craiova la începutul lunii noiembrie 2017. Au trecut mai bine de două luni de atunci. Așa că ne-am interesat cât vor scoate din buzunare craiovenii pentru a susține investiția.

 

La două luni distanță de la preluarea celei mai mari investiții din Craiova, în valoare de 55 de milioane de euro, pe care municipalitatea ar trebui să o gestioneze, l-am întrebat pe primarul Mihail Genoiu care sunt costurile lunare de întreținere și administrare a stadionului „Ion Oblemenco”. Răspunsul primarului: „Nu au sosit toate facturile de la stadion, așa că nu putem spune ce cheltuieli efective sunt. Cele mai mari cheltuieli sunt cu energia electrică, cu sursele de fotosinteză pentru menținerea gazonului. În privința instalației de nocturnă am fost personal și am verificat: sunt costuri incredibil de mici: 1700 lei pe oră. Față de nocturna de la vechiul stadion care, atunci când se aprindea, cădea lumina până în centru”.

 

Însă, primarul Genoiu spune că a început demersurile să acopere cheltuielile: „În ședința din 22 decembrie a Consiliului Local s-au stabilit taxele pentru închirierea și folosirea stadionului. Pentru a mai estompa din cheltuieli suntem interesați de închirierea spațiilor din stadion: hotelul, restaurantul”.

 

 

Ce spune Genoiu despre primul concert de pe „Ion Oblemenco”

 

 

CFR Cluj - PEtrolul 1-0
În dulcele stil al lui Petrescu: gol de 3 puncte, din fază fixă, în secundele de final!

Cristi Manea a fost „Salvatore della Patria” pentru ardeleni. CFR Cluj se apropie de podiumul Superligii. CFR Cluj – Petrolul Read more

mioveni - fcu craiova 1-1
Stoican se răzbună pe Mititelu, nota de plată o achită Croitoru!

Pe lista antrenorilor schimbați ca șosetele de Mititelu, Flavius Stoican i-a predat o lecție fostului angajator. Croitoru tremură pentru scaunul Read more

Într-o conferință de presă anterioară, în care am încercat să aflăm cum vor fi acoperite cheltuielile cu stadionul, primarul Genoiu ne-a zis că va organiza concerte și festivaluri.

 

Am revenit asupra subiectului și l-am chestionat în privința datei la care va avea loc primul concert. „Sunt două tipuri de evenimente care se pot realiza. În primul rând, cele organizate de Primăria Craiova, însă e foarte complicat din cauza lipsei de experiență și a posibilităților de finanțare, întrucât Primăria nu are dreptul să facă profit. În al doilea rând, Departamentul de Imagine din cadrul Primăriei Craiova a făcut tatonări la firme specializate pentru organizarea unor astfel de evenimente”, a răspuns Genoiu.

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,226FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles