15.9 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

Cât valorează lotul Craiovei și de ce sunt perspective de creștere!

Din perspectivă financiară, Universitatea Craiova are al treilea lot din Liga 1. Există un argument forte că după un sezon – două se va bate și la acest capitol pentru primul loc, nu doar în topul suporterilor, unde e lider detașat.

 

Potrivit cifrelor furnizate de site-ul transfermarkt.de, lotul Universității Craiova ocupă locul trei în Liga 1. Valoarea de piață a jucătorilor alb-albaștri este de 15,85 milioane de euro. Pe primele 2 poziții sunt FCSB (25,38 milioane euro) și CFR Cluj (20,5 milioane euro). Suflă în ceafa oltenilor Dinamo, al cărui lot e cotat la 15,75 milioane euro.

 

Craiova are patru jucători care sar de milionul de euro. Lider este căpitanul Alexandru Băluță, cotat la 2 milioane euro, pe locul 2, la egalitate sunt Alexandru Mitriță și golgheterul Gustavo, 1,2 milioane, iar pe poziția a patra e Nicușor Bancu 1,1 milioane euro.

 

Pe podium în clasamentul celui mai tânăr lot!

 

Clubul din Bănie este pe locul 2 în clasamentul celui mai tânăr lot din Liga 1, cu o medie de vârstă de 24,7 ani. Pe prima poziție este echipa lui Gheorghe Hagi, 22,2 ani. De aici și perspectiva de creștere din punct de vedere financiar a lotului alb-albastru.

 

La polul opus e CFR Cluj, care mizează pe experiență în lupta pentru titlu, cu un lot având media de vârstă de 27 de ani. Totodată, Chiajna (27,4) și ACS Poli Timișoara (28,6) au aceeași strategie pentru a se salva de la retrogradare.

Come’on you, Reds! Come’on to Wave 84!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles