Cazul Busu de la Meteo. Craiova, ”capătul lumii”

Medicul Vasi Rădulescu a criticat intervenția întârziată a autorităților în cazul lui Florin Busuioc!

„Busu” a fost operat de doi tineri medici, Paul Traşcă (medic primar) și Eugen Ţieranu (medic rezident). Cel din urmă este rezident în ultimul an şi așteaptă de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări. 

Medicul Vasi Rădulescu, a relatat la Digi24  „Cine știe să pună un stent? Avem nevoie la Craiova, e clinică nouă pentru așa ceva, dar nu prea o folosește nimeni. Medici ar fi, dar cine mai angajează orice medic, ce, ați înnebunit? Trebuie o combinație, o servire, ceva. Singurul medic șef pe cardiologie intervențională doarme. Nu răspunde la telefon. E timpul lui, știm, dar trebuie să salvăm un om. E Busu de la meteo, actorul! A făcut infarct după un spectacol. A fost resuscitat, e-n terapie intensivă, nu poate fi dus în capitală și are nevoie de cineva să intre cu o sârmuliță până-n inimă, să-i pună un arculeț acolo. Poate cineva s-o facă? Am găsit doi rezidenți! Ăștia s-au și activat, s-au îmbrăcat în trei secunde, vor să intre în sală, să ajute omul. Sunt bine pregătiți, au mai făcut asta, dar au nevoie de acordul șefului, da, cel de sus. Nu dăm de șef! Sunăm managerul, gata, e aranjată treaba, undă verde”.

De altfel, acesta a mai adăugat „Eugen Țieranu și Paul Trașcă sunt școliți pe la Fundeni, mănâncă toată cardiologia pe pâine la micul dejun. Primul e rezident în ultimul an și stă pe tușă, din prea multe motive. Nu sunt posturi! Își va lua diploma de specialist în primele luni din 2019 și apoi va fi șomer, va pleca din țară sau va sta în asteptare, poate-poate se va scoate un post pe bune pe undeva”. În plus, medicul Vasi Rădulescu spune că societatea trebuie să se schimbe. „Societatea asta trebuie să se schimbe. Angajați, domnilor, medicii tineri în secțiile alea! Nu vă mai băgați toți piloșii peste tot! Prețuiți rezidenții, creați-le condiții să învețe și să se dezvolte, țineți-i cumva în țară. Scoateți posturile transparent și dați șanse egale la concursuri. Folosiți aparatura nouă și sălile, că d-asta le-ați făcut, nu să sifonați niște bani! Zici că trăim la capătul lumii. E halucinant ce vedem zilele astea…”, concluzionează medicul.

 

Citește și Medicul care l-a salvat pe Busu de la Meteo: ”E o problemă în România” 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *