16.8 C
Craiova
miercuri, mai 18, 2022

Ce impact va avea decizia justiției asupra sentimentelor suporterilor?

- Advertisement -

În bătălia dintre cele două echipe din Craiova miza cea mai mare este reprezentată de suporteri. Întrucât numărul lor le legitimează.

 

Ce spun protagoniștii?

Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova, a explicat la digisport.ro efectele deciziei din justiție: „Începând de luni, domnul Mititelu nu mai are voie să folosească marca ce conține leul. Clubul sportiv Universitatea Craiova aşa se numeşte: Universitatea. Cel care finanţează se numeşte Club Sportiv “U”. Noi avem acordul de la Clubul Sportiv “Universitatea”, care există din 1948”.

 

Adrian Mititelu, patronul U Craiova 1948, a căutat să ducă în derizoriu decizia de vineri, spunând că „nu înseamnă nimic”, și punând accent pe faptul că, potrivit Legii, nicio echipă nu are dreptul să se numească Universitatea sau Academia: „Ei oricum nu pot folosi numele ăsta, pentru că nu mai ai dreptul ca o societate comercială să o denumești Universitatea. Nu există nici o echipă în România cu numele de Universitatea Craiova. Noi suntem FC U Craiova, iar ei Clubul Sportiv U Craiova SA, tocmai din acest motiv. Eu acum, în Liga a 4-a, mă numesc U Craiova SA. La palmares nu au nici o șansă, pentru că acolo ține de continuitate”. Într-o postare recentă, Mititelu cataloghează decizia justiției drept „un amănunt de formă”, de unde deducem că în opinia lui nu e de fond și cere: „să încheiem polemica legată de echipa înființată în 2013 în Craiova”.

 

Marcel Iancu, președinte U Craiova 1948, apreciază că decizia justiției nu va avea efecte asupra masei de suporteri: „Universitatea Craiova este U Craiova 1948. Niște hârtii nu pot distruge legende”.

 

Marcel Popescu, președintele CS Universitatea Craiova, nu a avut o luare de poziție publică.

 

 

Ce spun suporterii?

Reacțiile fanilor CS Universitatea Craiova nu debordează de exuberanță pe rețelele sociale. Ori pentru că anticipau decizia, ori pentru că deja atașamentul față de culori e implacabil. Mai degrabă ironii la adresa rivalilor din oraș. „În sfârșit s-a făcut dreptate pentru Universitatea Craiova” e unul dintre comentariile care atestă biruința.

 

 

De partea cealaltă, fanii U Craiova 1948 rămân pe pozițiile inițiale, și își argumentează decizia astfel: „Si daca ne numim doar FC U CRAIOVA 1948 care este problema? Cei care iubim cu adevarat aceasta traditie si avem credinta si onoare mergem mai departe, pentru ca STIINTA SUNTEM NOI si Noi stim care este adevarul”. „Important este că în sufletele noastre se numește Universitatea Craiova”, adaugă altcineva.

 

Prin respingerea recursului la ÎCCJ a fost reconfirmată sentința Tribunalului București. Anume că marca Universitatea Craiova, care implică numele, culorile, sigla, aparține Clubului Sportiv Universitatea Craiova, entitate de drept public condusă de Pavel Badea.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles