18.9 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Ce loc ocupă Universitatea Craiova în clasamentul mondial al cluburilor!

Oltenii iernează pe locul 3 în Liga 1. Însă care e cota formației Universitatea Craiova la nivel european si mondial!

 

„Suntem cei mai buni dintre români, suntem olteni”, cântă suporteii clubului Universitatea Craiova. Dacă privim ierarhia lor, a fanilor, chiar sunt cei mai buni dintre români. Dacă ne uităm la clasamentului din Liga 1, echipa trebuie să facă un efort să prindă suporterii din urmă.

 

Mai interesantă decât bătălia asta mioritică din Liga 1 este cea mondială. Football Database se ocupă de ani buni de astfel de statistici. Site-ul de analiză sportivă spune că în clasamentul mondial al cluburilor, echipa din Craiova este în Top 500, mai précis pe locul 462.

Avem satisfacția noastră: Universitatea Craiova rămâne deasupra lui Kaiserslautern

 

În acest clasament, formatia olteana este la egalitate de puncte cu Ufa sau Zimbru Chișinău, dar devansează echipe precum Heerenveen, Sunderland, Empoli, Kaserslautern sau Nurnberg.

 

În topul European, oltenii sunt pe poziția 289. Pe plan intern, Universitatea ocupă locul 8. Într-un clasament în care apare și FC Vaslui pe 6, deși echipa lui Porumboiu a fost îngropată de câțiva ani. Oricum, potrivit diagramei de pe Football Database e loc de urcat.

Citeste si: Când se reunește Universitatea Craiova! Oltenii au fixat stagiul de pregătire!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles