fbpx

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, se redeschide

Săptămâna aceasta, cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, se redeschide! Transalpina este cel mai important brand turistic al județului Gorj!

În această săptămână se redeschide Transalpina, cel mai important brand turistic al Gorjului, dar și cea mai înaltă șosea din România. Tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului, închis din luna noiembrie a anului trecut, va fi inspectat de o comisie specializată, care va semna procesul-verbal privind redeschiderea traficului rutier pe cea mai înaltă şosea din ţară.

Șoseaua va fi verificată, apoi redeschisă

O comisie formată din specialişti de la Drumuri, reprezentanţi ai prefecturilor Gorj şi Vâlcea, ai serviciilor Poliţiei Rutiere din cele două judeţe şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova se vor afla la Rânca pe 16 mai pentru a face verificarea Transalpinei. Comisia specializată va semna un proces-verbal privind redeschiderea șoselei.

Șoseaua va fi redeschisă de miercuri, după ce comisia va termina cu verificarea acesteia. Până acum s-a reuşit deszăpezirea completă a şoselei, montarea elementelor de siguranţă, eliminarea bucăţilor de stâncă şi a grohotişului din zona versanţilor, completarea cu umplutură a acostamentului, acolo unde acesta s-a lăsat, precum şi montarea indicatoarelor rutiere, potrivit reprezentanţilor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Va fi totuși o restricție de 3,5 tone, dar și 30 km la oră, pe care șoferii trebuie să o respecte. Cabanierii au început deja să pregătească oferte pentru turiști.

Citește și https://bit.ly/2jQwIEc


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0