Cea mai înaltă şosea din ţară va fi reabilitată în acest an

Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, va fi reabilitată în acest an. Este vorba de tronsonul cuprins între localităţile Novaci şi Rânca, din judeţul Gorj pe care se circulă inclusiv iarna ca urmare a numărul mare de turişti care vor să ajungă în staţiunea montană, pentru a practica sporturile zăpezii.

Șeful Secţiei de Drumuri Naţionale din Târgu Jiu a declarat că fisurile şi denivelările vor putea dispărea prin aplicarea unui material denumit şlam, asemănător cu asfaltul: „Au fost purtate discuţii cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova în vederea aplicării unui tratament cu şlam pentru siguranţa circulaţiei deoarece sunt probleme cu denivelările şi fisurile care au apărut“.

Transalpina ajunge la înălţimea de 2.145 de metri în pasul Urdele. Turiştii sunt atraşi de această şosea pentru peisajele spectaculoase pe care le pot admira. Astfel, „Drumul Regelui“, denumit în acest fel pentru că a fost realizat la iniţiativa regelui Carol al II-lea, este una dintre principalele şosele turistice din România, alături de Transfăgărăşan. 

În 3 minute poți să citeși și: Tricolorii lui Rădoi inaugurează stadionul pentru FCU Craiova și Pandurii!

Turul României la ciclism, prima competiţie sportivă care ajunge pe TransBucegi

Mirel Rădoi a anunțat stranierii U21!

Papură, demonstrație de putere la Botoșani!

Mihai Rotaru este gata să-l vândă pe Pigliacelli în Serie A!

De ce nu i-au pus grecii întrebări lui Papură!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *