13.1 C
Craiova
duminică, februarie 25, 2024

Cel mai lung traseu de ciclism din Oltenia!

Oamenii vor putea vedea peisaje pitorești și bogăția culturală de-a lungul celui mai mare traseu de ciclism din Oltenia

Cel mai lung traseu de ciclism din Oltenia va fi în Dolj. Parte din ruta cicloturistică de rang european EuroVelo 6 Atlantic – Marea Neagră va traversa teritoriul județului Dolj, punând în lumină peisaje pitorești și bogăția culturală a acestei zone.

Cel mai mare traseu de ciclism Oltenia se va afla în Dolj

Proiectul de amenajare a peste 360 de kilometri de traseu, din care aproximativ jumătate vor fi în Dolj. Este o inițiativă remarcabilă care va stimula turismul și va promova dezvoltarea durabilă a regiunii.

Finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 11 „Turism și cultură”, acest proiect reprezintă o oportunitate majoră pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice și creșterea atractivității regiunii pentru vizitatori.

Transferul momentului în Liga 1! Semnează Rareș Pop!

Prin conectarea la rețeaua EuroVelo, județul Dolj va deveni parte integrantă a unei trasee cicloturistice de importanță europeană, oferind oportunități noi pentru dezvoltarea economică și culturală.

Acest proiect va contribui la diversificarea ofertei turistice

Cu o alocare generoasă prin bugetul pentru 2024 de 31.107.000 lei, se vor putea realiza lucrări esențiale de infrastructură, inclusiv amenajarea și semnalizarea traseului, construirea de facilități pentru cicloturiști, precum stații de odihnă și puncte de alimentare, și promovarea atracțiilor turistice locale.

În plus, acest proiect va contribui la diversificarea ofertei turistice și la creșterea competitivității zonei pe piața turistică internațională. Prin implicarea comunității locale, a autorităților și a actorilor din sectorul privat, se poate asigura o gestionare eficientă a traseului și promovarea valorilor culturale și naturale ale județului Dolj în întreaga Europă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles