1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

Cele mai nasoale moduri de a muri. Al nouălea nu-l dorești nici celui mai mare dușman al tău.

Cu o moarte toți suntem datori. Dar categoric nu ai vrea să mori suferind dureri cumplite. Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai rele moduri în care poți trece de cealaltă parte.

 

1.Înfometarea

Dacă nu mănânci o zi consideri că acesta este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Nu e așa! Cel mai rău e să mori de foame! La propriu. Corpul înmagazinează glucoză și alți nutrienți de bază, cei care îți dau energie. Dar ce se întâmplă când această energie nu este înlocuită? Atunci, corpul caută alte resurse, cum ar fi mușchii, spre exemplu. Așa corpul devine de la o zi la alta, de la o oră la alta, mai slab, până abandonează lupta.

 

2.Deshidratarea

Nu e cu nimic mai puțin oribilă față de înfometare. Știm că apa înseamnă viață, implicit fără apă nu există viață. Când nu mai găsește resursele naturale, corpul caută apă în celule. Iar acum vine vestea rea: inclusiv în celulele creierului. Așa apar stări de confuzie, de delir și durerile cornice de cap. Secate de apă, rând pe rând, organele cedează unul după altul. În final, ajungi în comă, apoi mori.

 

3.Decapitarea

Ce poate fi atât de rău în asta, veți spune? Ți se taie capul odată și gata. Nu e chiar așa, și departe de trunchi, creierul va mai funcționa 3 secunde sau mai bine. Iar ceea ce e mai oripilant e faptul că în multe cazuri e nevoie de mai multe lovituri pentru separarea capului de trunchi.

 

4.Injecția letală

Practicată în SUA pentru executarea criminalilor metoda nu se dovedește dintre cele mai blânge. Martorii unor astfel de experiențe spun că au observat victima suferind intens. Iată și cauza: injecția conține trei elemente distincte – triopental de sodium, bromură de pancuroniu și clorură de potasiu. Prima substanță are drept scop inducerea stării de inconștiență, a doua – paralizia, iar cea de-a treia e letală. Acum vine partea mai rea, nu există doze standard pentru aceste injecții. Drept urmare au fost multe cazuri cu victim semi-conștiente, paralizate, care au suferit o moarte lentă.

 

5.Scaunul electric

Dacă acum apreciezi că injecția letală e groaznică, hai să-ți dăm amănunte despre scaunul electric. Folosit tot de americani pentru îndeplinirea condamnărilor la moarte. Curentul de mare voltaj străbate corpul. Ești practice prăjit pe interior. Curentul trece, iar sângele începe să clocotească. Nu a fost un singur caz în care ochii să sară din orbite. Temperatura corpului este atât de mare încât se întâmplă ca bucăți de carne să se desprindă de pe victimă.

 

6.Incendierea

Nu știm ce e mai teribil decât să arzi de viu. Este în mod categoric unul dintre cele mai urâte moduri în care poți muri. Nici nu îți poți imagina durerile fizice și mentale, când pielea ta pocnește în flăcări. Când miroși corpul arzând, iar sângele fierbe și, în cele din urmă, inima se oprește.

 

7.Radiațiile

Nu este de glumă cu ele. O moarte survenită astfel e nu doar dureroasă, ci agonizantă. Ști la ce se referă conceptual de radiații? Atomii care se separă, devin instabili și foarte reactivi. Imaginează-ți că nu e vorba de atomi, ci se despică chiar celulele tale. Și te lasă cu cel mai slab sistem imunitar posibil, iar corpul tău nu va fi în veci pregătit.

 

8.Înghețul

Corpul nostru se poate adapta în general la schimbările climatice, dar expunerea pe o perioadă îndelungată la temperaturi extreme poate avea efecte neplăcute, în special dacă vorbim de sub zero grade. La început apare hipotermia, apoi înghețul propriu-zis, când capilarele vaselor de sânge se contract, bătăile inimii cresc, și ușor creierul începe să nu mai funcționeze.

 

9.Îngropat de viu

Este una dintre cele mai întâlnite fobii. Și sunt motive să existe. Nu e nimic fascinant să fii captiv într-un sicriu închis, cu pământ pus peste. Și multă liniște. Nici nu mai contează dacă vei muri în urma unui atac de panică sau asfixiat, în lipsă de oxygen. Probabil e unul dintre cele mai rele moduri de a părăsi lumea asta.

 

10.Înecul

Pentru cei care se întreabă dacă înecul e un process dureros sau nu, vă spunem că este. Bun înțeles, până la atingerea stării de inconștiență. Lupta disperată pentru supraviețuire, ținerea respirației, sunt momente cumplite. Victima încearcă să-și țină respirația, dar nu reușește pentru perioade lungi, se panichează, are mișcări ale corpului mai ample, obosește astfel și pierde oxygen. Apa intră în gură, pătrunde în stomac, umflă plămânii și crește astfel greutatea corporală. Victima se scufundă.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles