fbpx

#sieusuntselly 4 idei pentru schimbarea sistemului de învățământ

#sieusuntselly Vloggerul craiovean vine cu patru strategii pentru schimbarea sistemului de învățământ ce ar trebui urgent implementate!

Hashtag-ul #sieusuntselly pornește din dorința elevilor de a schimba, vine ca o rezolvare a problemelor produse de sistem. Fiecare persoană poate fi un Selly, pentru schimbare. Atâta timp cât învățământul nu se va alinia la standardele mondiale, nivelul de trai și toate neajunsurile din România vor rămâne exact la fel, fiindcă tinerii sunt inima unui popor și dacă ei nu sunt educați corespunzător sfârșitul este aproape.

1.Timpul pe care elevul îl petrece la școală

,,ASTA E ÎN ESENȚĂ CEA MAI MARE PROBLEMĂ A SISTEMULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT”

Selly pune accentul pe creativitate, pe ideea de pasiune, acestea fiind concepte care nu timp să se dezvolte când un copil de gimnaziu petrece 35 de ore pe săptămână la școală și minim 3 ore pe zi făcând teme și tocind. Dacă la aceste ore mai adăugăm și meditațiile pe care mulți dintre copii le fac, ajungem la 12 ore pe zi, ore pe care un elev le petrece strict învățând pentru școală, astfel nu-i mai rămâne nimic pentru a se descoperi și a se cultiva pe sine.

Cum rezolvăm asta? Prin reducerea cantității de teme de acasă și descurajarea meditațiilor. Meditațiile, acele ore suplimentare, ar trebui destinate strict celor care vor să atingă performanțe, și nu pentru că elevul nu înțelege de la școală. În școala românească este o foarte mare discrepanță între câțiva elevi care performează și majoritatea care sunt analfabeți funcționali, de aceea educația ar trebui să fie pentru toată lumea. Analfabeții funcționali sunt persoanele care știu să citească , dar nu înțeleg ceea ce au citit.Sunt persoane care înțeleg la modul superficial o noțiune, iar în urma aplicării acesteia nu reușesc să atingă îndeplinirea unei acțiuni.Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, la testele PISA din 2018 România e codașă. 41% dintre elevii de 15 ani, mai mult cu 2% față de anul 2015, nu pot identifica ideea principală într-un text de lungime moderată. 47% din elevi nu pot face calcule de bază.

2.Profesorii și modul de predare

Majoritatea metodelor aplicate în școala românească se bazează pe dictatul și luatul de notițe. Din păcate, elevii nu sunt încurajați să-și exprime opinia, nu se cultivă dezbaterea și dialogul dintre profesor și elev. În sistem este promovată acea competiție neproductivă dintre elevi, și nu lucrul în echipă care cu siguranță ar da mai multe rezultate pe termen lung.

În țările dezvoltate care au și sisteme de învățământ impresionante, testele la matematică se dau cu formula de calcul pe foaia de examen. Astfel, se pune accentul pe abilitatea elevului de a rezolva probleme complexe, și nu pe capacitatea acestuia de memorare, formulele găsindu-se în orice limbă a lumii la un singur search pe google.

Cum rezolvăm acest lucru? Ei bine, schimbarea vine din interior. Vine de la profesorii care au salarii foarte mici și de la elevii care nu-și respectă profesorii.Acest cerc vicios naște profesori dezastruoși și elevi slab pregătiți.Profesorul este cel care clădește viitorul țării prin valorile pe care le insuflă. Actualizarea modului în care sunt aceștia priviți și mărirea salariilor ar aduce schimbări majore.

SISTEM PRIN CARE ELEVII ÎȘI POT EVALUA ANONIM PROFESORII

În țara noastră există foarte mulți profesori deosebiți, dovada fiind faptul că sistemul încă mai rezistă cu ajutorul eforturilor lor.La polul opus se află dascălii care provoacă frici, anxietate și scăderea stimei de sine elevilor lor. Aceste lucruri par ușor de dat la o parte și nu constituie la prima vedere o problemă majoră, dar aceste obiceiuri toxice ale profesorilor pot fi fatale pentru un copil. De aceea, o tehnică pe atât de revoluționară pe cât este de productivă, ar fi evaluarea în mod anonim a profesorilor de către elevi. Așa cum zice și Selly : ,,Beneficiarul educației nu este profesorul, nu este părintele, nu sunt sindicatele de profesori și nici companiile de manuale. Beneficiarul educației este elevul. Așa cum orice companie de succes e mereu atentă la părerile și nevoile clienților, așa și sistemul de învățământ trebuie să asculte mai mult de feedbackul elevilor.”

3.Programa școlară

Planurile cadru pentru programa școlară n-au mai fost actualizate din 2003. Aceasta a devenit foarte aglomerată, iar acest lucru a adus scăderea nivelului mediu al elevilor fiindcă cei mai mulți dintre ei n-au mai reușit să țină pasul cu ceea ce se predă, iar de cele mai multe ori se uită și ceea ce s-a predat.De exemplu, a ști matematică înseamnă să poți să o aplici, și nu să înveți doar formula.

Pentru a echilibra balanța ar trebui scos foarte mult din programa școlară și adăugat lucrurile de necesitate actuală.De pildă, la biologie înainte să înveți structura și anatomia corpului, ar trebui să se facă ore de educație pentru sănătate. Atât la nivel mondial, cât și la nivel național oamenii se confruntă cu obezitatea. Acest lucru este o problemă actuală, iar elevii ar trebui de mici să învețe cum să mănânce sănătos, să evite excesele, să pună pe primul loc calitatea și nu cantitatea, să facă sport și exemplele pot continua.Ei bine, ar trebui să separăm limba română de literatura română, iar fiecare elev care iese de pe porțile școlii să știe să vorbească corect, să-și argumenteze opiniile, să-și exprime ideile.

Economia – această disciplină ar trebui să aibă un loc special în programa școlară. Economia este despre bani, iar noi lucrăm cu banii.Trebuie să înveți cum funcționeză banii, modalități de investiție a banilor, cum lucrează băncile pentru a putea fi pregătit în ceea ce privește venitul tău. ,,Educația aceasta economică îi lipsește profund acestui popor, iar treaba asta se observă”, spune Selly.

4.Digitalizarea educației

Toate manualele învechite ar trebui înlocuite cu unele absolut gratuite în mediul online. Avem posibilitatea de a stoca pe internet milioane de cărți, astfel s-ar elimina și povada căratului manualelor super grele și învechite, dar ar fi și mai ușor de accesat. Gândiți-vă că o carte ar putea fi disponibilă la un singur click distanță.Fiecare sală de clasă ar trebui să fie dotată cu videoproiectoare, deoarece conținutul video sau fotografiile sunt mult mai productive în actul memorării decât dictatul clasic.

În 3 minute poți să vezi și: Accident între o ambulanță, o mașină și un TIR: cine a învins!

VIDEO: A doborât un polițist dintr-un pumn!

Un craiovean de 28 de ani a căzut în gol de la etajul 10!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
#sieusuntselly ! Cele patru idei ale lui Selly pentru schimbarea sistemului de învățământ: are dreptate?
Article Name
#sieusuntselly ! Cele patru idei ale lui Selly pentru schimbarea sistemului de învățământ: are dreptate?
Description
#sieusuntselly Vloggerul craiovean vine cu patru strategii care ar trebui urgent implementate!
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0