Haos şi dispreț la centrul de juniori al Universității Craiova!

Cum a provocat Rotaru revolta părinților care au plătit turneul de la Braşov şi cum a devenit infirmeria neîncăpătoare pentru două grupe de juniori!

La începutul lui 2019, Universitatea Craiova a trimis patru grupe la turneul de la Brașov. Deplasarea grupelor 2005, 2009 și 2010 s-a făcut cu mașinile părinților, iar 2006 a plecat cu un microbuz de la o firmă agrată de club, dar plătit tot de părinți. 100 de lei pe cap de copil transportul, plus 25 de lei taxa de participare la turneu.

Prin urmare, contribuția clubului care tocmai ce încasase peste 7 milioane de euro pe Mitriță, la turneul celor patru grupe de copii a fost zero lei, Mihai Rotaru lăsând astfel a se înțelege că nu dă doi bani pe meciurile de pregătire ale jucătorilor de la care aşteaptă peste câțiva ani să-i umple conturile cu milioane de euro, precum Screciu şi Mitriță. Un calcul simplu ne arată că deplasarea a 60 de jucători de la cele patru grupe pentru trei zile de turneu la Braşov, cazare, masă, transport, l-ar fi costat pe Rotaru în jur de 10.000 de euro. Mai puțin decât ce câștiga Mitriță într-o lună la Craiova.

“Copiii nu au jucat acolo pentru noi, părinții, ci pentru Universitatea Craiova. Iar tu, ditai clubul, să nu poți suporta nici măcar o amărâtă de taxă de participare? E ruşinos!”, ne-a declarat tatăl unuia dintre titulariii grupei 2005, antrenată de Bogdan Vrăjitoarea, echipă care a şi caştigat turneul de la Braşov. Trofeul a poposit în vitrina clubului, dar e al Universității Craiova sau al părinților care au suportat cheltuielile organizatorice?

Un alt părinte care a fâcut eforturi serioase sa-şi ducă fiul la turneu, s-a declarat dezamăgit de atitudinea clubului. “Vă dați seama cat mi-ar fi suferit copilul de 9 ani dacă i-aş fi spus că nu am bani să-l duc alături de echipa lui la Braşov? Câştig puțin peste 2000 de lei pe lună, iar cele trei zile de turneu m-au costat aproape 1000 de lei. Sigur că nu-mi pare rău, dar nu e deloc în regulă ca tu să nu-i plăteşti fiului meu nici transportul la turneu, iar peste niste ani să vrei să-l vinzi poate cu cateva milioane de euro!”

Conducerea clubului a fost foarte fermâ în privința cheltuielilor cu astfel de competiții: “Le suportăm doar cand noi suntem organizatorii!”

Infirmerie plină la Centrul de juniori al Craiovei

În altă oridine de idei, echipa a doua a clubului, precum și grupele mari de juniori U 19 și U17 au rezultate sub așteptări. Universitatea II Craiova nu a câștigat niciun meci în 2019. În plus, niciun junior nu a mai fost promovat recent la prima echipă a lui Mangia. Sesizat de Costeșin despre situația de la Centrul de copii și juniori, Mihai Rotaru a convocat azi ședință de urgență. În care i-a tras la răspundere pe antrenori, dar și preparatorii fizici italieni aduși de Mangia, Francesco Zanasi și Simone Fornani, alături de Cornel Blejan, au fost puși la zid. Motivul? La cele 3 echipe de speranțe ale Craiovei sunt nu mai puțin de 18 jucători accidentați.

În 3 minute poți să citești și: Mititelu: „Pușcaș și Napoli o să dea explicații”

Mateiu: „Am marcat 4 goluri în campionat, ca niciodată!”

Acka: „E ziua Ungariei și vor vrea să ne bată!”

Daniel Pancu: „Discut cu Mihai Rotaru”

 Sorin Cartu e un pic blocat la 30 de m de poartă: Ca Mitriță, e greu de găsit!

Doi fotbaliști sunt aproape să părăsească trupa din Bănie!

Sursa foto: Brasov Indoor Cup

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *