Investiție în cultură: se construiește Centrul Internaţional „Constantin Brâncuși”!

S-a semnat contractul cu firmele din Italia care au câştigat licitaţia publică pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de construire de la Centrul International Constantin Brancusi.

 

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul de asociere cu firmele care au câștigat licitația publică pentru continuarea si finalizarea lucrărilor de construire la Centrul International Constantin Brancusi.

 

Lucrările de construire a muzeului-pavilion dedicat lui Constantin Brâncuși vor fi executate de două firme din Italia. Asocierea Manelli Impresa SRL – Scotta SRL a câștigat licitația de 23 de milioane de lei derulată de Consiliul Județean Dolj și a semnat contractul pentru continuarea și finalizarea lucrărilor începute în mai 2015 de o altă firmă italiană, San Giorgio Appalti, care a eșuat însă în realizarea acestui proiect.

 

Centrul International Constantin Brancusi, în curtea Muzeului de Artă

 

„Suntem foarte preocupați de realizarea acestei investiții, care constituie nu doar un obiectiv însemnat pentru noi, pentru Consiliul Județean Dolj, ci și un proiect reprezentativ la nivel național, pentru că vorbim despre un complex cultural dedicat în întregime unuia dintre cei mai cunoscuți și mai valoroși artiști români, inegalabilul Constantin Brâncuși”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

Complexul muzeal va fi construit în curtea Muzeului de Artă. Va cuprinde o galerie subterană cu suprafața de aproape 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de creație, săli de spectacol și de expoziție, iar la suprafață – o prismă din sticlă, cu înălțimea de peste 12 metri, conținând interpretări la scară mare ale operelor brâncușiene „Ovoidul” și „Pasărea Măiastră”.

Tu decizi! Care este cea mai frumoasa studenta din Craiova! 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *